Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu kompānijas "Hennessey Performance" izgatavotais 1244 zirgspēku jaudīgais "Venom GT" superauto uzstādījis Ginesa pasaules rekordu sērijveida automobiļiem paātrinājumā no vietas līdz 300 km/h.

Uz "Lotus Elise" modeļa bāzētais amerikāņu superauto ar septiņlitru V8 biturbo dzinēju (aizgūts no "Chevrolet Corvette ZR1") sprintu līdz 300 km/h pirmajā braucienā veica 13,18 sekundēs, bet otrajā braucienā (pretējā virzienā) – 14,08 sekundēs. Ginesa rekordam tiek fiksēts šo abu raksturlielumu vidējais svērtais – 13,63 sekundes.

Lai arī braukšanas ātruma slieksnis tika noteikts metriskajā sistēmā, amerikāņi vēlējās laika fiksāciju arī amerikāņu standartā – līdz 200 jūdzēm stundā (321,8 km/h). Šo disciplīnu "Venom GT" veica 14,51 sekundē, tādējādi pārspējot līdzšinējo rekordistu "Koenigsegg Agera R", kas šo sprintu veica 17,68 sekundēs. Salīdzinājumam – 1200 ZS jaudīgais "Bugatti Veyron Super Sport" šo disciplīnu veic 22,2 sekundēs, kas ir par 7,7 sekundēm lēnāk nekā "Venom GT".

1244 zirgspēku jaudīgais "Venom GT" maksā 1,2 miljonus ASV dolāru. Tā jaudas un masas attiecība ir viens zirgspēks un vienu kilogramu masas. "Hennessey Performance" plāno izgatavot tikai 29 šādus spēkratus, no kuriem trešajai daļai pircēji jau ir pieteikušies.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!