Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Nissan" valdes priekšsēdētājs Karloss Gosns esot apsvēris luksusa markas "Infiniti" likvidēšanu, intervijā izdevumam "Wards Auto" atklājis "Nissan" viceprezidents Endijs Palmers.

Intervijā Palmers atklājis, ka Gosns viņam savulaik teicis: "Mums nav vajadzīgs "Infiniti", mums šī marka vienkārši nav vajadzīga – ja vēlies, vari to likvidēt".

Tā vietā, lai "Infiniti" marku likvidētu, Palmers nolēma darbu ar to turpināt un virzīt marku uz lielāku autonomiju no "Nissan". Pēc viņa domām, "Audi" ir vienīgais "premium" zīmols, kas nav izpostīts, esot kāda liela koncerna sastāvā. Kā viņš norādīja, "Audi" un "Volkswagen" nošķirtība ļāvusi "radīt virkni profesionāļu, kuri saprot "premium" segmenta tirgu".

Tieši tāpēc "Nissan" nolīdzis "Infiniti" markas vadīšanai bijušo "Audi" amerikāņu nodaļas vadītāju Johanu de Naisonu. Kopš šīs "Infiniti" vadības maiņas markas primārais uzdevums ir nevis izlaides apjomi, bet gan kļūšana par patiesu luksusa zīmolu.

2012. gadā "Infiniti" ASV tirgū realizējis nepilnus 120 tūkstošus automobiļu, kas ir par 20% vairāk nekā gadu iepriekš.

Atgādinām, ka "Infiniti" marku "Nissan" nodibināja 1989. gadā speciāli Ziemeļamerikas tirgum. Šobrīd "Infiniti" markai ir ap 230 dīlera centru 15 pasaules valstīs. Ar "Infiniti" marku tiek izgatavoti sedani, kupejas un apvidus automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!