Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Eiropas rallija čempionāta otrā posma "Rally Liepāja-Ventspils" kvalifikācijā piektdienas rītā ātrākais bija viens no sacensību galvenajiem favorītiem Jari Ketomā.

5,89 kilometrus garo kvalifikācijas posmu somu pilots veica 2:44,8 minūtēs, un tagad kā pirmais varēs izvēlēties starta pozīciju rallijā. Otrais kvalifikācijā bija krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks (+0,8 sekundes), bet trešais – Latvijas pārstāvis Vasīlijs Grjazins (+1,7 sekundes).

Tikai sestais kvalifikācijā bija SWRC čempions Kregs Brīns, bet astotajā vietā ierindojās pazīstamais Fransuā Delekūrs.

Vēlāk Liepājā sportisti pēc kvalifikācijas rezultātiem veica arī savu izvēli startā. Ar pirmo numuru "Rally Liepāja-Ventspils" uzsāks galvenais favorīts Ketomā, bet kvalifikācijas otrs ātrākais pilots Lukjaņuks izvēlējās startēs sestais. Trešais ātrākais kvalifikācijā bija Grjazins, kurš izvēlējās piekto starta pozīciju.

Ar otro numuru trasē dosies igaunis Sīms Plangi, trešas numurs lietuvietim Vitautam Švedam, ceturtais - Kregam Brīnam, septītais - Raimondam Kisielam. Ar nākamajiem numuriem startēs Fransuā Delekūrs, Jans Černijs, Jaroslavs Oršāks, Antoņins Tlustaks un Janošs Pluškadi.

"Rally Liepāja-Ventspils" pirmais ātrumposms paredzēts piektdien pulksten 17:10.

Kvalifikācijas ātrumposmā startēja 12 prioritātes braucēji, kuri pēc sasniegtajiem rezultātiem izvēlēsies savas starta pozīcijas. Kvalifikācijas ātrumposms risinājās pirmo reizi ERČ vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!