Foto: DELFI
Pēc Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) otrā posma – rallija "Liepāja – Ventspils" – pirmās dienas trim ātrumposmiem līderpozīcijā izvirzījies Īrijas sportists Kreigs Brīns, kurš startē ar "Peugeot 207" automašīnu.

Brīns visos trīs pirmās dienas posmos izcīnīja uzvaras un kopvērtējumā viņš par 6,4 sekundēm apsteidz somu Jari Ketomā ("Ford Fiesta RRC). Tikmēr trešajā vietā pagaidām ierindojies leģendārais franču autosportists Fransuā Delekūrs (+12,1).

Delekūram gandrīz pusi no trešā ātrumposma nācās braukt ar roku turot ciet durvis, tomēr tas viņam neliedza posmā sasniegt otro vietu. Savukārt nopietnākas problēmas piemeklēja Vasīliju Grjazinu, kurš sasita mašīnas aizmugurējo riteni un finišēja gandrīz septiņas minūtes pēc līderiem.

Savukārt ceturtajā vietā ir Aleksejs Lukjaņuks, piektais ir Vitauts Šveds, bet sestajā vietā ir Sīms Plangi, kurš atzina, ka braukšana tumsā viņam sagādā lielas grūtības.

Labākais no latviešiem bija Raimonds Kisiels, kurš kopvērtējumā ieņem sesto pozīciju, līderim zaudējot minūti un vienu sekundi, bet Aivis Egle ierindojās devītajā pozīcijā (+01:07,8).

Vēl no latviešiem Emīls Blūms atrodas 21.pozīcijā, Ralfs Sirmacis ieņem 23.vietu, bet Guntis Lielkājis un Kristaps Feldmanis atrodas attiecīgi 27. un 28.pozīcijā.

Vienas ass piedziņas ieskaitē ātrākais visos pirmās dienas ātrumposmos bija franču braucējs Stefans Lefebrve ar "Peugeot 208 R2", kurš par 10,6 sekundēm apsteidz otro vietu - somu Risto Immonenu. Savukārt trešo ātrāko laiku latviešu jaunais pilots Emīls Blūms, kurš par 6,7 sekundēm apsteidz savu komandas biedru Ralfu Sirmaci.

Vienlaikus ar Eiropas rallija čempionātu šodien norisinājās arī Latvijas rallija čempionāta 1. posms. Pēc pirmās dienas rallija vadībā ir izvirzījies krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks, viņam 2,5 sekundes zaudē Jānis Vorobjovs, savukārt trešajā vietā ierindojies Mārtiņš Svilis (+3,6).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!