Foto: F64

Latvijas hokeja izlasē nolēmis atgriezties un palīdzēs valstsvienībai Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš, informē Latvijas Hokeja federācija.

Pirmais par Ozoliņa iespējamo atgriešanos sestdien paziņoja žurnālists Māris Zembergs. Komentējot bobsleja četrinieku sacensības, Zembergs minēja, ka Ozoliņš varētu palīdzēt valstsvienībai. Žurnālistam bijusi saruna ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu, no kura arī nākot šī ideja par Ozoliņa atgriešanos. Tomēr lielāks nopelns esot Gunāram Ķirsonam un Ozoliņa draugam Guntaram Pastem, kuri esot pārliecinājuši leģendāro Latvijas hokejistu palīdzēt valstsvienībai tik atbildīgā turnīrā. Pats hokejists, kurš šosezon spēlē KHL klubā Mitišču "Atlant", jau esot atgriezies Rīgā un apņēmības pilns pirmdien kopā ar izlasi uzsākt gatavošanos.

Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs vēlāk portālam "Delfi" apstiprināja, ka Ozoliņš apliecinājis gatavību palīdzēt valstsvienībai.


Lai gan, pēc Zemberga teiktā, Ozoliņš vēlas palīdzēt valstsvienībai, viņš pagaidām nav iekļauts oficiālajā kandidātu sarakstā. IIHF pirms katra turnīra pieprasa paplašināto kandidātu sarakstu, no kura tad arī var izvēlēties spēlētājus turnīrā. Šoreiz paplašinātajā sarakstā Ozoliņa uzvārds nefigurē, tomēr IIHF pieļauj atkāpes un šis saraksts var tikt mainīts. Tagad LHF ierakstīs Ozoliņu oficiālajā kandidātu sarakstā, bet par viņa iekļaušanu vai neiekļaušanu valstsvienības sastāvā jālemj būs galvenajam trenerim Tedam Nolanam, kura nostāja, visticamāk, būs pozitīva.

Ozoliņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2006.gada, kad Latvijas izlase spēlēja Turīnas olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokeja izlase nākamnedēļ Rīgā aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, cīņā par vienīgo ceļazīmi tiekoties ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!