Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlasē Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atgriezīsies arī pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš šobrīd spēlē KHL klubā Prāgas "Lev", pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Ņiživijs par karjeras beigšanu izlasē paziņoja pēc 2011.gada pasaules čempionāta, bet runas par viņa atgriešanos valstsvienībā bija jau aizvadītā gada novembrī, tomēr vēlāk pats hokejists šādu informāciju noliedza.

"Jā, arī Ņiživijs spēlēs," intervijā "Dienai" sacīja Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.


Atgādinām, ka sestdien par atgriešanos valstsvienībā paziņoja arī pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš. Lai arī Ozoliņš nebija iekļauts paplašinātajā kandidātu sarakstā, kurš līdz 15.janvārim bija jānosūta IIHF, tomēr tas neliks šķēršļus viņam atgriezties izlasē, jo ir tikai informatīvs saraksts, lai IIHF pārliecinātos, ka visi kandidāti ir tiesīgi spēlēt attiecīgajā valstsvienībā, skaidroja Baldonieks.

Vienīgās neskaidrības ir tikai par Miķeli Rēdlihu. Pēdējā Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlē pēc sadursmes pie apmales viņam ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu. Pats hokejists jūtas labi, tomēr kluba pārstāvji saka, ka Rēdliham četras dienas ir nepieciešams gultas režīms. "Pēc konsultēšanās ar ārstiem būs skaidrība arī Miķela gadījumā," teica LHF ģenerālsekretārs.

36 gadus vecais Ņiživijs valstsvienības rindās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos aizvadījis 95 spēles, guvis 42 vārtus un izdarījis 49 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Ozoliņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2006.gada, kad Latvijas izlase spēlēja Turīnas olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!