Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, piektdien izejot laukumā Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā pret Kazahstānu, kļuva par mūsu valstvienības spēļu rekorda īpašnieku - viņš Latvijas labā aizvadījis 216 spēles.

Pēc ceturtdienas spēles pret Lielbritāniju Ņiživijs šo rekordu dalīja ar Rodrigo Laviņu, bet tagad aizsargs ir apsteigts.

Par savu rekordu hokejists, izrādās, uzzinājis no plakāta, ko tribīnēs turēja līdzjutēji, un bija patīkami pārsteigts. "Redzēju tribīnēs plakātu, paldies līdzjutējiem, kas atzīmēja šo manu panākumu, ļoti patīkami," pēc spēles portālam "Delfi" teica Ņiživijs. "Turklāt šo spēli uzvarējām. Divkārt patīkami - man nozīmīga diena un komanda lieliski nospēlēja, parādīja raksturu un gribasspēku, un izcīnīja šo uzvaru, tik svarīgu mums, Latvijai."


Pats "jubilārs" šai mačā izdarīja četrus metienus pa vārtiem, rezultativitātes punktus neguva, un nopelnīja četras soda minūtes.

Kā jau tas tika gaidīts, kazahi Latvijas izlasei izrādīja ļoti nopietnu pretestību, taču mūsējie tam bija gatavi. "Mēs gaidījām, ka būs ļoti saspringta spēle, tādai arī gatavojāmies. Iesākām lieliski, bet tad ielaidām vārtus, ko laikam varējām arī neielaist," atzīst Ņiživijs. "Vai pietiks spēka spēlei ar Franciju? Ko darīt, turnīrs taču turpinās, ir jāgatavojas nākamajam mačam!"

Lai gan Latvijas izlase, uzvarot Kazahstānas valstsvienību, ir spērusi platu soli pretim Soču olimpiskajām spēlēm, par tām hokejisti vēl nedomājot. "Līdz Sočiem vēl ir ļoti tālu, mums vēl ir spēle svētdien, vispirms tai jāgatavojas," pasmaida Saša.

Kā zināms, Latvijas izlase ar divām uzvarām kvalifikācijas turnīrā ir izvirzījusies vadībā, taču svētdien notiks divas izšķirošas spēles, kuru iznākums noteiks, kura komanda piedalīsies 2014. gada Soču Olimpiādē - Kazahstāna tiksies ar Lielbritāniju, bet Latvija - ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!