Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm piektdien sensacionāli nodrošināja Slovēnijas hokeja izlase.

Kvalifikācijas tturnīrā Dānijas pilsētā Vojensā slovēņi otrajā mačā ar 2:1 sarūgtināja mājiniekus, galvenos favorītus dāņus, priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru turnīrā un iegūstot ceļazīmi uz Sočiem. Pirms tam turnīra pirmajā spēlē slovēņi pārsteidzoši ar 4:2 pieveica vēl vienu favorīti Baltkrieviju. Vēl vienā spēlē piektdien šajā turnīrā Baltkrievija ar 6:0 sagrāva Ukrainu.

Tādējādi turnīra pēdējās dienas spēle pret Ukrainu, kas piedzīvojusi divus zaudējumus, slovēņiem neko neizšķirs. Slovēnija pirmo reizi spēlēs Olimpiskajās spēlēs. Olimpiskajā turnīrā slovēņi būs viszemāk rangā esošie un spēlēs A grupā pret Krieviju, Slovākiju un ASV.

Atgādinām, ka piektdien platu soli pretī Soču olimpiskajām spēlēm spēra Latvijas hokeja izlase, kas Rīgas kvalifikācijas turnīrā ar 3:2 pieveica Kazahstānu.

Vēl vienā turnīrā Vācijā nepatīkamu zaudējumu piedzīvoja mājinieki, kuri otrajā spēlē ar 1:2 pagarinājumā zaudēja Itālijai. Citā šīs grupas spēlē Austrija ar 6:1 pieveica Nīderlandi. Vācijas izlasei šis zaudējums gan daudz ko nemainīja, jo tāpat vienīgo ceļazīmi turnīra pēdējā spēlē savā starpā sadalīs Vācija un Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!