Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Folkreisa Ziemas kausa 3. posmā Vecpils autotrasē uzvaru izcīnīja Renārs Ēķis, izvirzoties kopvērtējuma vadībā, kamēr daļa citu favorītu piedzīvoja nopietnus tehnikas defektus. LAF Krosa komisijas autokrosa klasē uzvaru ar pilnpiedziņas "Subaru" guva Edvīns Strēlis, informēja LAF.

Folkreisa dienu ietekmēja galveno favorītu tehniskie defekti. Jau treniņos ar motora defektu izstājās Ritvars Kārkliņš, bet viņam sekoja pirmo divu posmu uzvarētāji – Upesciema labākais Ermīns Vācietis izstājās ar stūres mehānisma defektu, bet otrā posma Brenguļos uzvarētājs Rihards Dainis beidza sacīksti ar salūzušu ātrumkārbu. Šī situācija bija izdevīga pārējiem diviem favorītiem Mārtiņam Starkam un Renāram Ēķim, kuri iespēju garām nelaida. Renārs A finālā pārliecinoši uzvarēja, bet Mārtiņš, brauciena pirmajā daļā samierinoties ar apdzīšanas iespēju trūkumu, koncentrējās uz otrās vietas saglabāšanu. Trešo vietu guva mājinieks Sandis Džeriņš, kuram izdevās pārlauzt gadiem ieilgušo rezultātu krīzi paša trasē.

Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējumā līderpozīcijā nonācis Ēķis, kuram, starp citu, šī bija pirmā uzvara ziemas sacīkstēs. Jelgavniekam 48 punkti, seko Starks ar 40, bet līdzšinējais līderis Vācietis ar 36 punktiem ir trešais. Seko Dainis (33), Kārkliņš (28) un Reinis Pelēnis (27), kuram sestdienas ceturtā vieta ir karjeras augstākais sasniegums.


Junioru kausā Ēķis guva trešo uzvaru pēc kārtas un ir līderis ar 60 punktiem. Seko Reinis Pelēnis (47) un Roberts Pelēnis (39). Komandu kausā Vecpilī uzvara pērnā gada Ziemas kausa ieguvējvienībai Streamline Racing (Starks, Ainārs Kučinskis), kuri par vienu punktu apsteidza pirmo divu posmu uzvarētājus Autocross.lv Folkreisa komandu (Ēķis, Viesturs Saukāns, Ritvars Bendziks). Trešā vieta – brāļu Pelēņu un Beates Klipas Autocross.lv Juniors vienībai.

Autokrosa klasē dienas gaitā dominēja Edvīns Strēlis, uzvarot trijos kvalifikācijas braucienos, arī A finālā. Edvīns ātri zaudēja šīs sacīkstes principiālo pretinieku – ar pilnpiedziņas "Toyota Celica" braucošo Arni Šēniņu. Leģendārais auto pēc uzvaras pirmajā braucienā zaudēja aizmugures piedziņu, bet vēlāk nācās izstāties pavisam.

Uz otro vietu pretendēja Krosa komisijas kausa līderis Andis Kļava, Vecpils trasē allaž lieliski braukušais Oskars Troika, kā arī Jānis Dreimanis. Lai arī abi pirmie priekšpiedziņu braucēji piedzīvoja ātrumkārbas defektus, Andis guva otro vietu, Oskars – trešo. LAF Krosa komisijas kausā Kļava sakrājis 52 punktus, seko Dreimanis (43), Vecpilī nestartējušais Jānis Kozlovskis (33). Junioru kausā (līdz 21 gadam) Gints Astrauskis un Toms Ziedāns dala līderpozīciju ar 20 punktiem.

LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa 4. posms paredzēts jau šonedēļ Mūsas trasē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!