Foto: Publicitātes foto
Internetā publicēti jauni attēli ar automobili, kas kļūtu par "SAAB 9-3" pēcteci, ja vien zviedru autoražotājs izvairītos no bankrota. Automobiļa dizainu radījis Džeisons Kastriota, kurš pazīstams arī kā "Ferrari 599 GTB Fiorano" un "Maserati GranTurismo" veidola autors.

Uzdevumu izstrādāt jaunu "SAAB" dizaina stilu "Stile Bertone" un "Pininfarina" dizainers Kastriota saņēma 2010. gada septembrī. Viņa pirmais radītais "SAAB" prototips – "Phoenix" – bija gatavs 2011. gada pavasarī Ženēvas autoizstādei un demonstrēja, kā izskatītos "SAAB" nākotnes modeļi.

Vienlaicīgi ar "Phoenix" konceptu "SAAB" izgatavoja nākamās paaudzes "9-3" maketu. Jauno "SAAB 9-3" bija plānots prezentēt 2012. gada Ženēvas autoizstādē, tomēr 2011. gada nogalē autoražotājs bankrotēja.

Jaunais "SAAB 9-3" būtu izgatavots uz jaunas modulārās platformas un tiktu aprīkots ar 1,6- līdz divu litru tilpuma "BMW" dzinējiem.

Jau ziņots, ka 2012. gada rudenī "SAAB" kompāniju iegādājās jaunizveidots zviedru uzņēmums "National Electric Vehicle Sweden", kas spēkratu ražošanu atjaunos šogad. Pirmais tā modelis būs elektromobilis uz līdzšinējā "SAAB 9-3" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!