Foto: Publicitātes foto
Lieldienās Lielbritānijā, Lidenhilas trasē startēs Eiropas rallijkrosa čempionāts, kurā "Super 1600" klasē cīnīsies Latvijas pārstāvis, 17 gadus vecais Reinis Nitišs. Viņa sākotnējais uzstādījums ir pirmajos trīs posmos iekļūt vadošajā sešiniekā, bet ar cerībām latiņu nākamajos posmos pacelt vēl augstāk, vēsta Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienests.

Lidenhilā Reinis Nitišs noskaņots cīņai par augstākajām pozīcijām. Uzstādītais mērķis – iekļūt vadošajā sešiniekā – radies kopā ar Nitiša pārstāvētās "Set Promotion" komandas vadītāju somu Jussi Pinomaki. Komandā apspriests, ka vispirms uzdevums būtu iekarot pozīciju A finālā un, ja tas izdodas, sezonas turpinājumā plānot vēl augstākus mērķus gan posmos atsevišķi, gan sezonā kopumā.

"Man patīk komandas gars, kas valda "Set Promotion"," saka Nitišs. "Ar Jussi mums ir vislabākās attiecības, arī ar pārējiem komandas braucējiem kontakts ir labs."

"Set Promotion" komanda ir vairākkārtēji Eiropas rallijkrosa čempioni un uzskatāma par vienu no vadošajām pasaules rallijkrosā. "Set Promotion" sastāvā šogad startēs četri "Super 1600" klases dalībnieki – bez Reiņa to pārstāvēs arī krievu braucēji Ildars Rahmatuļins un Timurs Šigabutdinovs, kā arī zviedrs Kevins Eriksons. Komanda gadiem ilgi strādājusi ar "Renault" automašīnām, tāpēc tās pieredze franču auto sagatavošanā un apkalpošanā ir milzīga. Nitišs un Eriksons startēs ar "Renault Clio" automašīnām, bet abi Krievijas braucēji – ar "Renault Twingo".

Reinis Nitišs autosportista karjeru sāka Latvijas kartinga čempionātā, kļūstot par vairākkārtēju medaļnieku gan Latvijā, gan Baltijā. Lielajā autosportā pirmie soļi sperti autosprinta tipa sacensībās, bet 2011. gadā notika debija autokrosā un rallijkrosā.

2012. gadā jēkabpilietis izcīnīja NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempiona titulu un sezonas otrajā pusē debitēja Eiropas rallijkrosa čempionātā, Super 1600 klasē sasniedzot 23. vietu. Francijas rallijkrosa eksperti Nitišu nodēvējuši pat par vienu no galvenajiem Eiropas rallijkrosa čempiontitula pretendentiem.

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāts pērn rudenī pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē nonāca profesionālas rīkotājkompānijas IMG īpašumā. IMG, kas pārrauga arī FIM motospīdveja Pasaules kausu, autosportistu Heiki Kovalainena, Danikas Patrikas un leģendārā Džekija Stjuarta aktivitātes, pozicionē Eiropas rallijkrosa čempionātu kā potenciālu pasaules seriālu un profesionālu sportu. Tuvāko gadu plāns paredz rallijkrosam sasniegt FIA pasaules čempionāta statusu, kāds šobrīd ir F-1, pasaules rallija čempionātam (WRC), pasaules salonautomobiļu čempionātam (WTCC), pasaules izturības braucienu čempionātam (WEC).

Kā ziņojām, šogad Eiropas rallijkrosa čempionatam pievienojusies tāda pasaules autosporta zvaigzne kā WRC čempions Peters Solbergs. Paredzēts, ka atsevišķās EČ posmos piedalīsies arī viņa brālis Henings, kā arī citas pasaules autosporta slavenības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!