Foto: DELFI

Pagājušā gada Slovākijas čempionam N4 klasē Tomāšam Ondrejam šajā nedēļas nogalē "Rally Talsi" gaidāmas divas debijas - viņš pirmo reizi startēs Latvijā un pirmo reizi piedalīsies grants sacensībās, un par abiem šiem faktiem jaunais slovāku braucējs ir priecīgs.

"Mēs Latviju saucam par "mazo Somiju" dēļ jūsu ceļiem", pārķerts Rīgā, dodoties uz Talsiem, stāsta Tomāšs. "Vēl Latviju zinu no hokeja... bet par rezultātiem nerunāsim," pasmaida pilots. "Latvijā esmu pirmo reizi un šis būs mans ģeogrāfiski vistālākais rallijs no mājām."

Ielūgumu piedalīties "Rally Talsi" Čempionu kausā Ondrejs saņēma kā pagājušā gada Slovākijas čempions N4 klasē. Šai ieskaitē viņam būs spēcīgi un pieredzējuši pretinieki - lietuvietis Dominiks Butvils, igaunis Rainers Auss un krievs Grigorijs Tregubovs. Ondrejs šai konkurencē uz augstiem panākumiem necer objektīvu iemeslu dēļ - slovāku ekipāžai šīs būs mūžā pirmais grants rallijs!

"Pērn Slovākijas čempionātā N grupā bija nopietna cīņa par uzvaru, kurā iesaistījās ap 15 ekipāžām, turklāt apmaiņas posmos Ungārijā un Polijā vajadzēja cīnīties arī ar spēcīgajiem vietējiem braucējiem kā Vojteks Huhala vai Martins Semerads," stāsta pilots. "Tāpēc es esmu ļoti gandarīts, ka man izdevās uzvarēt."

"Man šis būs pirmais grants rallijs kopā ar Tomāšu, redzēs, kā mums ies. Centīsimies," sola ekipāžas stūrmanis Adams Gomori. "Domāju, superspeciālajos asfalta ātrumposmos pilsētā mēs gan varētu būt ātrāki nekā uz grants, tuvāk līderiem."

"Es esmu ļoti priecīgs par "Rally Talsi" organizatoru ielūgumu, tas man bija liels pārsteigums!" saka Tomāšs. "Ceru, ka sagādāšu šovu skatītājiem, lai gan uz augstu rezultātu neceru, jo šis man būs mūžā pirmais grants rallijs un es negribu pieļaut kļūdas."

Tiešām, riskēt, kļūdīties un mērot 16 stundas garo mājupceļu ar zaudējuma sajūtu varētu nebūt patīkami... Taču pirms rallija slovāki ir paveikuši nepieciešamos darbus, lai Talsos varētu braukt ar prieku - viņu "Mitsubishi Lancer EvoIX" regulējumi nomainīti no asfalta uz granti, ekipāža gatavojas piedalīties "shakedown" jeb testa ātrumposmā, lai kaut nedaudz "piešautos" pie nezināmajiem ceļa apstākļiem, turklāt no Somijas ieradīsies viņu treneris un padomdevējs, pieredzējušais somu pilots Janne Pasonens, pie kura ziemā Ondrejs aizvadīja testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!