Foto: DELFI
Sestdien sākās "Rally Talsi", un pēc četriem ātrumposmiem vadību pārņēmis igaunis Ots Tanāks.

Četrus ātrumposmus Tanāks veicis 12 minūtēs un 56 sekundēs, par 8,1 sekundi apsteidzot krievu Alekseju Lukjaņuku. Trešajā pozīcijā ierindojas vēl viens igaunis Tīmo Korge (+12,5), ceturtais ir Jānis Vorobjovs (+27,6), piektajā pozīcijā – Raimonds Kisiels (+30,0), bet labāko sešinieku noslēdz Lietuvas čempions Dominiks Butvils.

Pēc otrā posma sacensības tehnisku defektu dēļ noslēdza Slovākijas čempions Tomāšs Ondrejs.

Pēdējie pirmās dienas divi ātrumposmi tiks aizvadīti Talsu pilsētā.


Atgādināsim, ka rallija skatītājiem būs iespējams vērot visus sešus dienas laikā paredzētos ātrumposmus, tajā skaitā arī Talsi City Special pilsētas ātrumposmu, kurā braucēji startēs divas reizes. Ar to gan diena nebeigsies, jo drīz pēc ātrumposma pēdējās sporta mašīnas starta sāksies arī vakara koncerts, kurā ar savu jaunāko koncertprogrammu uzstāsies Normunds Jakušonos ar "Tipa orķestri".

Talsu rallijs ir viens no Latvijas rallija "ilgdzīvotājiem", kura vecums jau iesniedzies ceturtajā desmitā, kas autosporta sacensībām ir ļoti cienīgs rādītājs. Pēdējos gados tas piedzīvojis vizuālu un saturisku "atjaunošanos", izveidojot jaunu, individuālu darbības virzienu - Čempionu rallijs. Arī šogad "Rally Talsi" startēs vairāku valstu esošie čempioni, pārsvarā N4 klases, lai noskaidrotu, kurā valstī tad dzīvo un brauc ātrākās ekipāžas. Jāpiebilst, ka ne vienmēr tās ir bijušas no Latvijas...  Šogad par Čempionu kausu cīnīsies Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Slovākijas sportisti.

Otrā sacensību diena iesāksies pl. 11, un šai dienā sportistus un skatītājus gaida nākamais "saldais ēdiens" - Talsu rallija tradicionālais garais ātrumposms, kurā nereti izšķiras sacensību uzvarētāja liktenis. Šogad šis posms, kam dots "Delfi" nosaukums, ir nedaudz īsāks kā iepriekšējās reizēs, taču arī pietiekami "pieklājīgs" - 27,34 km. Zinot Talsu rallija trasi, stūrmaņi, lasot šā posma stenogrammu, mēdz palikt ne tikai sausu muti, bet arī bez balss. Un, protams, arī "Sukturu tramplīni"...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!