Foto: DELFI

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir nosūtījusi Latvijas Automobiļu federācijai (LAF) savu novērtējumu par ziemā notikušo ralliju "Liepāja-Ventspils", ar ko Latvija debitēja jaunā formāta Eiropas čempionāta (ERČ), un šis novērtējums ir ļoti augsts, uzzināja portāls "Delfi".

Īpaši augstu FIA novērotāji ir novērtējuši Latvijas valdības un pašvaldību iesaistīšanos rallija norisē un atbalstīšanā, skatītāju un rallija kopējo drošību sacensību laikā, kā arī starta un rezultātu sistēmas risinājumus.

Vērtējums izdarīts pēc piecu punktu sistēmas, kad augstākais novērtējums ir pieci, bet zemākais - viens punkts. Piecus punktus saņēma sadarbība ar valdību un pašvaldībām, četrus - tādas pozīcijas kā rallija popularizēšana un sacensību reputācija, rallija sportiskā interese un garums, skatītāju drošība ātrumposmos. Lielākoties "Rally Liepāja-Ventspils" norise novērtēta ar trim punktiem, kas ir "labi".

"Pirmo reizi aizvadot FIA čempionāta līmeņa sacensības, organizatori ir jāapsveic ar visa rallija augsto līmeni," teikts FIA paziņojumā.

"Šis patiesībā ir visa Latvijas rallija līmeņa novērtējums, jo šo sacensību rīkošanā un norisē iesaistījās gandrīz visi, kas pie mums strādā ralliju organizēšanā," savai komandai pateicas rallija "Liepāja-Ventspils" direktors Raimonds Strokšs. "Tobrīd mēs strādājām, nedomājot par "atzīmēm", un es esmu gandarīts, ka rallijs, kura rīkošanai varējām veltīt tikai četrus mēnešus, ir saņēmis tik labu novērtējumu. Pie nākamā rallija strādāsim jau pusgadu, un ceru, ka tad atsauksmes būs vēl labākas!"

Rīkojot nākamā gada sacensības, rallija organizatoriem ieteikts vairāk uzmanības pievērst ātrumposmu vidējam braukšanas ātrumam, attālumam starp rallija pilsētām, kas šajā gadījumā bijis pārāk liels starp Liepāju, kur notika pirmā sacensību diena, un Ventspili, kā arī atsevišķiem īpaši specifiskiem jautājumiem sacensību norises laikā kā degvielas uzpildes zonu norādes, kas saņēma zemāko novērtējumu, fotogrāfu atrašanās vieta apbalvošanas ceremonijas laikā un slēgtā parka apkalpošana.

"Rally Liepāja-Ventspils" bija šāgada ERČ otrais posms un vienīgais ziemas rallijs seriāla kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!