Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" oficiāli atklājusi savus jaunākos četrcilindru benzīna un dīzeļa motorus, kas veidos "Drive-E" saimi, kura līdz šim bija pazīstama kā VEA (Volvo Engine Architecture).

Pirmie šīs saimes motori jau šoruden būs pieejami "S60", "V60" un "XC60" modelim. Vēlāk tie būs pieejami arī "V70", "XC90" un "S80" modelim. Tuvākajā nākotnē "Drive-E" dzinēji nomainīs visus līdzšinējos piecu un sešu cilindru "Volvo" agregātus.

Kā pirmie saimes motori klientiem būs pieejams 306 zirgspēku ("T6") un 245 ZS ("T5") divlitru benzīna dzinēji, kuriem ir degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēma, kā arī turbīna un kompresors. Līdz ar šiem abiem benzīna motoriem debitēs arī 181 ZS jaudīgais divlitru dīzeļdzinējs ("D4").

Šie motori tiks sajūgti ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Pārējie jaunie dzinēji "Drive-E" saimei pievienosies vēlāk. Jaunajiem benzīna motoriem jauda būs no 140 līdz 306 ZS, bet dīzeļa – 120 līdz 230 ZS.

Visi jaunie "Volvo" motori ir sagatavoti to izmantošanai hibrīda sistēmā, paredzot to uzstādīšanu kā automobiļa priekšējā, tā arī aizmugurējā daļā.

"Drive-E" spēka agregātus "Volvo" izstrādājis pašu spēkiem. Motori tiks montēti Zviedrijā. Šogad autoražotājs plāno izgatavot 20 tūkstošus "Drive-E" dzinēju, līdz gada beigām sasniedzot divtūkstoš motoru izlaidi nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!