Foto: Shutterstock
Ābolu ievārījums - dažādiem desertiem un kūkām vai tāpat vien ar mazi un pienu.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgāboli200 gūdens1.5 kgcukurs

Sagatavošana

1

Notīra ābolus, izgriež serdes. Mizo tikai tādā gadījumā, ja miza ir pārāk stingra un sīksta. Sagriež ābolus gabaliņos.

2

Vāra ābolus nelielā ūdens daudzumā uz mazas uguns, līdz tie ir mīksti. Ja vāra ilgāk, āboli izšķīst un iznāk ābolu biezenis. Kad āboli ir mīksti, pievieno cukuru. Laiku pa laikam izmaisa līdz katla apakšai, lai ievārījums nepiedeg.

3

Vāra 10 minūtes, līdz ievārījums sabiezē un paliek spīdīgs. Saliek ievārījumu tīrās burkās, lai noliktu vēsumā, vai saldējamās kastītēs, lai glabātu to saldētavā, īpaši ilgi ievārījums nestāv un ātri kļūst blāvs.

Ieteikums!
Ābolu ievārījumam var pielikt, piemēram, kanēļa miziņas vai citronmelisas lapiņas. Tās liek gatavā ievārījumā.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!