Foto: Shutterstock
Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
800 gmaltā gaļa5 saujasrīsi10 gab.paprika1 gab.sīpoli2 ĒKeļļa vai sviets1 gab.ķiploka daiva sāls malti melnie pipari garšvielas

Sagatavošana

1

Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, liek katlā, pārlej ūdeni, pievieno garšvielas, sāli un vāra pusgatavus - aptuveni 8 - 10 minūtes.

2

Uzvārītos rīsus nolej sietā un atdzesē zem tekoša auksta ūdens. Notecina.

3

Sīpolu smalki sagriež un ātri apcep sviestā vai eļļā, cepšanai atvēlot 1-3 minūtes.

4

Sīpoliem notecina liekos taukus un pievieno maltai gaļai.

5

Papriku nomazgā. Uzmanīgi nogriež cepurītes un iztīra sēklotni.

6

Maltai gaļai pievieno sīpolus, garšvielas (maltus melnos piparus, maltu koriandru, dilles un pētersīļus, hmeli - suneli vai jebko citu - pēc pašu ieskatiem), sāli, izspiestu ķiploka daiviņu.

7

Pievieno rīsus. Masu ar rokām samīca, bet viegli, lai nesamīcītu un nesalauztu rīsus.

8

Ar tējkaroti gaļu pilda piparos, ņem vērā, pildījumam jābūt samērā blīvam.

9

Un nu seko divas izvēles, kā gatavot. Viens variants - kārtot piparus karstumizturīgā cepamtraukā, pielejot trauka dibenā nedaudz ūdeni, un likt iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, pēc aptuveni stundas pildītā paprika būs gatava.

10

Otrs variants - sautēt katliņā.

11

Piparus liek katliņā, uzliek piparu cepurītes un pielej siltu ūdeni - tik daudz, lai līmenis būtu līdz puspipariem. Ūdenim pievieno sāli pēc garšas.

12

Katliņam uzliek vāku un sautē uz vidējas liesmas. Kad ūdens uzvārījies un sāk burbuļot, liesmu samazina un sautē aptuveni 45 minūtes.

13

Gatavību var noteikt pārbaudot pildījumu, ja gaļa un rīsi gatavi, tad var ņemt nost un pasniegt.

Karstu papriku var pasniegt ar skābu krējumu, kartupeļiem un dārzeņiem.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!