Foto: DELFI

Eiropas rallija čempionāta organizatori ir oficiāli apstiprinājuši, ka 2014.gada kalendārā būs iekļauti vismaz divi ziemas posmi- "Jannerallye" Austrijā un Latvijas posms, informē ERČ preses dienests.

Kā zināms, šogad Latvijas posms, "Rally Liepāja-Ventspils" debitēja jaunā formāta Eiopas čempionātā un saņēma augstu novērtējumu no ERČ un FIA novērotājiem. "Eurosport Events", kas rīko Eiropas čempionātu, ir apstiprinājuši, ka Latvijas posms ir iekļauts nākamā gada kalendāra projektā. Paredzētais sacensību norise laiks - no 31.janvāra līdz 2.februārim.

Iespējams, nākamgad ERČ kalendārā būs pat trīs ziemas posmi - uz to pretendē Polija un Rumānija, kas savu vasarā notiekošo grants posmu varētu "transformēt" par ziemas sacīksti. Tā kā Polija nākamgad gatavojas uzņemt abus lielākos pasaules rallija forumus - WRC un ERČ, Eiropas čempionātam tā varētu piedāvāt sacīksti marta sākumā.

2014.gada Eiropas rallija čempionāta, kā arī WRC kalendāra apstiprināšana notiks FIA Pasaules motoru sporta padomes sēdē septembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!