Foto: Williams

"Williams" F-1 komandas pilots Pastors Maldonado atzinis, ka šī sezona viņam izvērtusies ļoti neveiksmīga un viņš nekādā gadījumā nevēlas piedzīvot vēl vienu tādu nākotnē, vēsta ārzemju mediji.

"Man patiešām vajadzīga laba formula, lai izbaudītu sacīkstes, jo šosezon nedabūju piedalīties nevienā labā cīņā trasē," intervijā izdevumam "Autosport" izteicies venecuēliešu pilots. "Šobrīd pārdzīvoju sliktu brīdi, man nepieciešama motivācija, lai turpinātu darīt visu iespējamo. Gribu kaut ko vairāk. Es šei esmu, lai sasniegtu ko vairāk."

"Es negribu startēt F-1 tāpat vien. Labāk sēdēt mājās, ja ir tādi rezultāti," sūkstās Maldonado. "Mani neuztrauc tas, ka esmu F-1 pilots. Es esmu šeit, lai cīnītos par uzvaru, un gribu darīt visu, lai to sasniegtu. Ļoti ceru, ka nākamgad man būs labāka mašīna. Man tas ir vajadzīgs. Katrreiz, kad braucu labā formulā, esmu pierādījis, ka varu cīnīties par uzvaru posmos un čempionātā. Bēdīgi skatīties, ka es tagad cīnos par iekļūšanu otrajā kvalifikācijas kārtā..."

Maldonano uzsver, ka viņa mērķi ir augstāki par atrašanos peletona vidū. "Es neesmu šeit, lai cīnītos ar Valteri Botasu. Viņš ir labs pilots, bet cīņa ar viņu nav mans mērķis," saka Maldonado.

Pērn Spānijas "Grand Prix" Maldonado kļuva par pirmo Venecuēlas pilotu, kam izdevies triumfēt F-1 sacensībās, taču nevar teikt, ka sezona viņam būtu bijusi īpaši veiksmīga - ar izcīnītiem 45 punktiem kopvērtējumā Maldonado ieņēma 15.vietu, toties izpelnījās plašu kritiku par vairākām izraisītām avārijām.

Šosezon venecuēliešu pilots ir izcīnījis vienu kopvētējuma punktu, Ungārijas "Grand Prix" finišējot 10.vietā. Viņa komandas biedrs Botass pie ieskaites punktiem nav ticis.

F-1 čempionātā Maldonado debitēja 2011.gadā, pirms tam kļuvis par GP2 seriāla čempionu un izpelnoties "Williams" F-1 komandas uzmanību, kļūstot par tās testpilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!