Daudzi no mums noteikti ir sapņojuši par lielāku virtuvi, kurā bez problēmām savietot visu nepieciešamo ērtai ēdiena pagatavošanai, kā arī viesu uzņemšanai, taču tādas virtuves lielākoties ir tiem, kas paši ir projektējuši savas privātmājas un nolēmuši virtuvei veltīt lielu telpu. Daudzdzīvokļu namos virtuves un vannasistabas parasti ir patiešām mazas un ir jālūko pēc risinājumiem, kā tās ērtāk iekārtot, lai pietiktu vietas visam un telpa arī pildītu savas funkcijas.

Domā vertikāli

Iekārtojot mazu virtuvi, vajadzētu domāt, kā maksimāli atbrīvot telpu, padarīt to plašāku un ērtāk lietojamu, tāpēc virtuves sienas vajadzētu pilnībā izmantot vertikāli līdz pat to augšai. Tas nozīmē - smalkus gaišu krāsu vai stikla plauktiņus vajadzētu savietot pa visu sienu līdz pat griestiem, tādējādi radot sajūtu, ka virtuve nav tik smagnēja un šķietami lielāka.

Gaisma caur durvīm

Jo vairāk gaismas telpā, jo tā ir šķietami lielāka, tāpēc būtu ļoti labi, ka virtuves durvis būtu no stikla. Tās ielaidīs maksimāli daudz gaismas virtuvē un atspīdums radīs sajūtu, ka virtuve ir lielāka, nekā patiesībā.

Gaismekļi tumšākajos stūros

Gaismekļi dara brīnumus mazās telpās. Iebūvētās gaismas palīdzēs izgaismot vistumšākos mazas virtuves stūrus un radīs ilūziju, ka virtuve ir lielāka, nekā tā patiesībā ir.

Logi bez aizkariem

Tam, ka virtuves logos parasti nav vai ir ļoti mazi aizkari ir pavisam racionāls izskaidrojums - virtuvē vajadzīga gaisma un gaisma telpu padara lielāku. Lūk, tieši tāpēc, nelieciet virtuves logiem priekšā smagus, tumšus aizkarus. Izgaismojiet telpu!

Spoguļi arī virtuvē

Arī virtuvē var noderēt spoguļu virsmas kā telpas palielināšanas elements. Spoguļu virsmas vajadzētu izvietot pretī virtuves ieejai. Šāds risinājums radīs galvu reibinošu efektu un neatstās nevienu ciemiņu vienaldzīgu. Taču ir arī alternatīva - izvēlieties spīdīgas virsmas, piemēram, glancētas virtuves skapīšu durvis un spīdīgu elektriskās plīts virsmu.

Krēsli bez rokturiem

Ja tomēr savā mazmazītiņajā virtuvē esat nolēmuši ierīkot arī ēdamistabu, tad noteikti vajadzētu izvairīties no lieliem krēsliem. Risinājums ir vienkāršs - krēsli bez rokturiem. Iespaidīgi izskatīsies arī caurspīdīgi krēsli, tie neizskatīsies tik masīvi, ļaujot virtuves telpai palikt gaisīgākai.

Pakarinātie virtuves priekšmeti

Katliņus un pannas iespējams karināt jebkur virtuves telpā. Atliek tikai ļauties iztēlei un padomāt vai tas arīdzan būs ērti, taču jebkurā gadījumā - efektīvi mazai virtuvei telpai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!