Foto: Publicitātes foto

Kompānija "MINI" pirmdien, 18. novembrī, savā rūpnīcā Oksfordā oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes "Cooper" hečbeku. Plašākai sabiedrībai jaunais "MINI" tiks parādīts mēneša beigās Tokijas un Losandželosas autoizstādē.

Lai arī vizuāli jaunais "MINI Cooper" būtiski nav mainījies, ražotājs norāda, ka šis modelis ir izstrādāts pilnībā no jauna. Hečbeks izgatavots uz "BMW" koncerna jaunās priekšpiedziņas platformas "UKL1".

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais modelis ievērojami audzis gabarītos. Tas ir par 98 mm garāks (3821 mm), par 44 mm platāks (1727 mm) un par septiņiem milimetriem augstāks (1414 mm), bet tā riteņu garenbāze palielināta par 42 mm (2495 mm). Savukārt bagāžas nodalījums tagad ir par 30 procentiem lielāks, un tā tilpums sasniedz 211 litru.

Pilnībā jauni ir arī "MINI Cooper" motori. Automobilis iegūs 1,5 litru trīscilindru turbopūtes benzīna un dīzeļa dzinēju, kas attīsta attiecīgi 136 un 116 zirgspēku jaudu. Pirmais no tiem britu hečbekam ļaus līdz 100 km/h paātrināties 7,8 sekundēs, bet otrais – 9,2 sekundēs.

Savukārt "MINI Cooper" sportiskā modifikācija "S" turpmāk tiks komplektēta ar divlitru četrcilindru turbopūtes benzīna motoru, kas attīsta 192 ZS. Tas ļaus sportiskajam hečbekam līdz 100 km/h paātrināties 6,7 sekundēs.

Visi šie turbomotori jau standartā būs aprīkoti ar "Start&Stop" sistēmu, kā arī atbildīs "Euro 6" ekoloģiskajām normām. Kā norāda ražotājs, šie agregāti patērēs vidēji par 27% mazāk degvielas nekā iepriekšējā modeļa dzinēji.

"MINI Cooper" pircēju izvēlei būs trīs transmisijas – sešpakāpju manuālā, sešpakāpju automātiskā un šīs automātiskās pārnesumkārbas sportiskā versija. Pēdējā no tām būs ar pārnesumu pārslēgšanas dublējošajiem taustiņiem aiz stūresrata.

Tāpat jaunajam "MINI Cooper" būs pieejama adaptīvā balstiekārta (ar diviem darbības režīmiem – komforta un sportisko), projekcijas ekrāns, adaptīvā kruīza kontrole, pilnībā diožu priekšējie un aizmugurējie lukturi, atpakaļskata kamera, automātiskā paralēlās parkošanās sistēma un virkne modernu drošības sistēmu.

Tirdzniecībā jaunais "MINI Cooper" nonāks nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!