Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis jaunās paaudzes C-klases sedanu, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē.

Jaunā "Mercedes-Benz" C-klase izgatavota uz modulārās aizmugurējo riteņu piedziņas platformas "MRA". Automobiļa kopgarums salīdzinājumā ar priekšteci pieaudzis par 95 milimetriem (4 686 mm), platums – par 40 mm (1 810 mm); bet riteņu garenbāze – par 80 mm (2 840 mm). Bagāžas nodalījums kļuvis par sešiem litriem lielāks un tā tilpums sasniedz 481 l.

Tā kā spēkrata konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs, tas kļuvis par 100 kg vieglāks nekā priekštecis un sver 1,3 tonnas.

Sākotnēji pircēju izvēlei Eiropā būs piedāvātas trīs C-klases sedana modifikācijas – "C220 BlueTec" ar 170 ZS jaudīgu 2,2 litru dīzeļdzinēju, "C180" ar 156 ZS jaudīgu 1,6 litru benzīna motoru un "C200", kas aprīkots ar 184 ZS jaudīgo divu litru benzīna agregātu.

Savukārt ASV tirgū jau sākotnēji būs pieejamas arī pilnpiedziņas modifikācijas "C300 4Matic" un "C400 4Matic", kas aprīkotas attiecīgi ar 235 un 329 ZS jaudīgu turbomotoru. Transmisija visām šim versijām ir vienāda – septiņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Pēc kāda laika Eiropas tirgū C-klases modeļa piedāvājumu papildinās jaunas 1,6 un 2,2 litru dīzeļdzinēja versijas, kā arī četru un sešu cilindru benzīna motori ar 156 līdz 333 ZS jaudu. Tāpat gaidāma arī hibrīda versija ar dīzeļdzinēju.

Par papildus samaksu jaunajai C-klasei pieejama par 15 mm pazemināta balstiekārta, kā arī pneimatiskā piekare, kas būšot pirmais tamlīdzīgais piedāvājums segmentā un ļaus autovadītājam izvēlēties "Comfort", "Eco", "Sport", "Sport Plus" un "Individual" balstiekārtas režīmu, kā arī ar atbilstošu podziņu centrālajā konsolē mainīt automobiļa klīrensu atkarībā no ceļa apstākļiem.

Papildus aprīkojumā "Mercedes-Benz" C-klases sedanam pieejams projekcijas ekrāns, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, klimata kontrole ar piesaisti GPS datiem, auto salona aromatizētājs, adaptīvā kruīza kontrole, "Burmester" audio sistēma, kā arī vēl virkne citu elektronisko sistēmu.

Tirdzniecībā Eiropā "Mercedes-Benz" C-klase maksās no 33 558 eiro. Savukārt pagaidām dārgākā versija būs "C220 BlueTec", kā cena būs no 38 675 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!