Foto: Publicitātes foto

Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē Reinis Nitišs 2014. gadā startēs pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā klasē "SuperCar", pārstāvot vienu no spēcīgākajām komandām, zviedru "Olsbergs MSE Ford" un viņa konsultants būs bijušais pasaules rallija čempions, soms Markuss Gronholms, informē Latvijas Automobiļu federācija.

Nitišs būs viens no diviem Zviedrijas komandas pilotiem pasaules čempionātā. Komanda bauda "Ford" rūpnīcas atbalstu, bet pilotu treneri būs divkārtējais pasaules rallija čempions Markuss Gronholms un Lielbrirānijas salonauto (BTCC) čempions Endrjū Džordans.

Nitiša komandas biedrs būs norvēģis Andreass Bakerūds, kurš jau aizvadījis vienu sezonu pasaules prestižākajā rallijkrosa klasē. Abi izmantos "Olsbergs MSE Ford" sagatavotās "Ford Fiesta SuperCar" automašīnas.

"Esmu nonācis lieliskā, profesionālā komandā ar rallijkrosa labākajiem speciālistiem. Pērn izcīnītais Eiropas čempiona tituls "Super 1600" klasē man lika spert tālākus soļus, un jau sākotnēji šajā starpsezonā mūsu mērķis bija 2014. gada pasaules čempionāts," saka Nitišs. "Lai gan solis no priekšpiedziņas "Super 1600" uz "SuperCar" ir milzīgs, esmu gatavs šim izaicinājumam. "Olsbergs MSE Ford" man tic, pērn es sevi pierādīju, un esmu gatavs cīnīties par komandas izvirzītajiem uzdevumiem. Sākotnējās sacīkstēs mans uzdevums būs iekļūt TOP 12, tātad sasniegt pusfinālu fāzi. Domāju, tas ir realizējams uzdevums."

Komandas vadītājs Andreass Eriksons atzīst, ka tik jauna sportista pieņemšana komandā startam "SuperCar" ir izaicinājums, taču ne risks, jo Nitiša 2013. gada Eiropas čempiona tituls apliecina sportista talantu.

"Mēs pieņēmām Reini savā komandā, jo pērn redzējām, cik strauji viņš ir spējīgs progresēt," saka Andreass Eriksons. "Ja sezonas sākumā redzēju kļūdas, kuras radīja pieredzes trūkums, tad sezonas beigās viņš bija neuzvarams. Mēs ticam Reinim! Reiņa un viņa ģimenes mērķtiecība ir apbrīnojama. Attiecībā uz tehniku – komanda gatavo divas jaunas "Ford Fiesta SuperCar" automašīnas Reinim Nitišam un komandas biedram pasaules čempionātā Andreasam Bakerūdam. Tās būs jaunas, vienādas un ļoti ātras!"

Lieliska ziņa Reinim Nitišam ir fakts, ka par "Olsbergs MSE Ford" komandas menedžeri kļuvis somu speciālists Jusi Pinomaki, kurš pērn bija Reiņa pārstāvētās komandas "SET Promotion" vadītājs. Pinomaki un Nitišs pērn izveidoja lielisku sadarbību, kuru šobrīd iespējams turpināt, abiem nonākot jaunā komandā.

"Neredzu šobrīd iemeslus, kāpēc Reinis Nitišs šogad nevarētu veiksmīgi pievienoties "SuperCar" klases līderiem," uzskata Pinomaki. "Skaidrs, ka jāmācās mums visiem būs ļoti daudz, sevišķi pilotiem, lai sasniegtu rezultātus. Taču pērn, strādājot ar Nitišu "Set Promotion", es pilnībā esmu ieguvis pārliecību, ka Reinis ir talantīgs, strauji progresējošs sportists. Šobrīd Reinim nav izteiktu vājo punktu, kas mūs uztrauktu – viss ir kārtībā, šobrīd visu izšķirs darbs."

Tā kā "SuperCar" ir īpaši jaudīga un spēcīga tehnika, tās pareiza pilotēšana noteiks sportistu prasmi sasniegt rezultātus un braucienu finišu. Tāpēc komanda piesaistījusi lieliskus speciālistus – Markusu Gronholmu un Endrjū Džordanu, kuri strādās ar pilotiem.

"Pārkāpšana no "Super 1600" mašīnas uz "SuperCar" tehniku nesagādā fiziskās sagatavošanas problēmas, ja sportists sevi uztur labā sportiskajā formā," saka WRC čempions Markuss Gronholms. "Cits jautājums, kā ar šo jaudu un šo ātrumu, turklāt konkurentu agresivitāti tikt galā psiholoģiski. Jauniem braucējiem tas noteikti būs izaicinājums. Sāku iepazīt Reini un vēroju viņu, bet, kad tiksim līdz nākamajiem izmēģinājumiem, gūšu vairāk informācijas par viņa prasmēm, kā arī braukšanas jomām, kurās jāstrādā. Pagājušā gada rezultāti apliecina, ka mums ir labs sportists, tāpēc palīdzēsim viņam iejusties jaunajā pasaulē."

Reiņa Nitiša sagaidīšana from TV Zebra on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!