Foto: Publicitātes foto

Jaunizveidotajam FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, kurā šogad startēs Latvijas pārstāvis Reinis Nitišs, pievienosies arī bijušais F-1 čempions, kanādietis Žaks Vilnēvs, informē seriāla rīkotāji.

42 gadus vecais pilots ir parakstījis līgumu ar Lielbritānijas komandu "Albatec Racing" un startēs visā čempionātā. Viņa rīcībā būs 600 zirgspēku "Peugeot 208" rallijkrosa automašīna.

"Man ļoti patīk braukt sānslīdēs, ko izbaudīju ziemas krosa sacīkstēs "Andros Trophy"," saka Vilnēvs, "Tāpēc es patiešām gaidu šo debiju rallijkrosa čempionātā ar "Albatec Racing" komandu un pilnpiedziņas "Peugeot 208"."

"Esmu jau aizvadījis testus Francijā, un biju pārsteigts par komandas darba kvalitāti - tā man atgādināja F-1 laikus," stāsta kanādiešu pilots. "Mašīna ir ļoti "atsaucīga", jauda ir neticama un, ja tev ir pieejami 600 zirgspēki, kāpēc lai tas nebūtu aizraujoši?"

Kā zināms, FIA pasaules rallijkrosa čempionātā šosezon startēs arī 2013.gada Eiropas čempions, Latvijas jaunais pilots Reinis Nitišs, kurš jaudīgākajā "Supercar" klasē pārstāvēs "Ford" rūpnīcas komandu "Olsbergs MSE".

Leģendārā F-1 pilota Žila Vilnēva dēls Žaks savu pirmo autosporta titulu ieguva 1995.gadā, kad uzvarēja "IndyCar" čempionātā. Pēc diviem gadiem viņš kļuva arī par F-1 čempionu, un ir uzvarējis arī prestižajās "Indianapolis 500" sacīkstēs. Tādājādi Žaks Vilnēvs ir vienīgais aktīvais sacīkšu braucējs, kam izdevies iegūt visas trīs pasaulē prestižākās autosporta balvas. Pēc aiziešanas no F-1 Vilnēvs startējis NASCAR seriālā, "Andros Trophy" ziemas sacīkstēs un Austrālijas "V8 Supercars" čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!