Foto: Publicitātes foto

Krievijas kompānija "Jo-avto" (ё-АВТО) atteikusies no "jo-mobiļa" (ё-мобиль) ieviešanas sērijveida ražošanā, raksta vietējie mediji ar atsauci uz avotu uzņēmumā.

"Tās ir beigas, un tas bija skaidrs vēl pērnā gada rudenī. Šobrīd [kompānijas īpašniekam un Krievijas miljardierim Mihailam] Prohorovam ir uzdevums – kā pamest projektu ar minimāliem zaudējumiem, tostarp arī tēla ziņā," stāsta mediju informators.

"Viņš šajā projektā iesaistījās kļūdas pēc, kas saistīts ar pieredzes trūkumu un problēmu neapzināšanos automobiļu izstrādē un ražošanā. "Jo-mobilis" nebija iecerēts kā tīrs PR pasākums – darbs pie šī automobiļa patiešām notika, ir arī patentēti unikāli izstrādājumi," norāda uzņēmuma darbinieks, kurš vēlējies palikt anonīms.

Nav izslēgts, ka spēka agregātu, kas izgatavots pēc "Jo-avto" patenta, iegādāsies kāda cita kompānija. Piemēram, atsevišķas tā komponentes turpinās ražot jau izveidotajā Sanktpēterburgas rūpnīcā un atradīs tām alternatīvu pielietojumu.

Šobrīd Krievijas hibrīda auto projektā jau ir investēti 150 miljoni eiro. Iepriekš tika plānots, ka ieguldīti tiks vēl 200 miljoni eiro.

Līdz šim "jo-mobiļa" ieviešana sērijveida ražošanā tika pastāvīgi atlikta dažādu radušos problēmu dēļ, kuras prasa lielas finansiālās investīcijas.

"Jo-mobili" bija plānots ražot divās versijās – kā hečbeku un kā apvidus automobili. Krievu hibrīda cena sākotnēji tika plānota ap 10 tūkstoš eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!