Foto: Publicitātes foto

Zviedru kompānija "Koenigsegg" publicējusi pirmos attēlus ar superauto "One:1", kas, pēc izstrādātāju ieceres, kļūs par visātrāko spēkratu pasaulē, kuram ir pielaide braukšanai arī pa koplietošanas ceļiem.

Tāpat "Koenigsegg" šo "One:1" dēvē par pirmo "megavata automobili", jo tā motora jauda ir tūkstoš kilovatu. Spēkrats aprīkots ar pieclitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 1341 zirgspēku un 1371 ņūtonmetra griezes momentu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, ko "Koenigsegg" izstrādājis patstāvīgi. Turklāt dzinējs spējīgs darboties kā ar benzīnu, tā arī sacīkšu degvielu vai bioetanolu E85.

"Koenigsegg One:1" sver 1341 kilogramu, tādējādi motora jaudas un spēkrata masas attiecība ir viens zirgspēks uz vienu kilogramu. Tieši tas arī atšifrējams arī modeļa nosaukums – "viens pret vienu".

No vietas līdz 400 km/h šis "megavata" auto paātrinās 20 sekundēs, bet, lai pilnībā nobremzētu no šāda ātruma, spēkratam būs nepieciešamas 10 sekundes. Citus dinamiskos raksturlielumus "Koenigsegg" pagaidām neatklāj. Tomēr izstrādātājs norāda, ka nevajadzētu šaubīties, ka "One:1" pārspēs visus pasaules ātruma rekordus sērijveida automobiļiem.

"Koenigsegg One:1" tiks prezentēts šonedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Pavisam tiks izgatavoti tikai seši "Koenigsegg One:1" eksemplāri, no kuriem katrs maksās vairāk nekā miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!