Foto: LETA
Ceturtdien, 3. aprīlī, Ķīpsalas starptautisko izstāžu centrā notika autoindustrijas izstādes "Auto 2014" preses konference, kurā organizatori ne tikai iepazīstināja apmeklētājus ar gaidāmajiem jaunumiem no 11. līdz 13. aprīlim notiekošajā starptautiskajā izstādē, bet arī sarūpēja ielu vingrotāju priekšnesumu un jaunāko automobiļu izmēģinājuma braucienus.

Tāpat kā līdz šim, arī šogad starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2014" apvienos četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam – "Auto", "Transporta tehnika", "Auto mehānika" un "Auto Exotica".

Jauno automobiļu potenciālie pircēji vai vienkārši interesenti starptautiskajā izstādē vienkopus varēs aplūkot un salīdzināt dažādu marku jaunākos modeļus, no kuriem karstākais jaunums būs jaunās paaudzes "Jeep Cherokee", kā Eiropas debija notika nesen notikušajā Ženēvas autoizstādē.

Šobrīd dalību "Auto" izstādē jau ir apstiprinājušas tādas auto markas kā "Alfa Romeo", "Cadillac", "Chevrolet", "Dacia", "Fiat", "Ford", "Hyundai", "Isuzu", "Jeep", "Kia", "Lancia", "Mazda", "Nissan", "Opel", "Peugeot", "Renault" "SEAT" un "Suzuki".

Tomēr plašāko rezonansi kā allaž rada autotūninga šovs "Auto Exotica". Apmeklētājus priecēs Latvijā vēl neredzēti tūninga projekti, no kuriem dažs jaudā vai braukšanas ātrumā pārspēj pat pasaulē visiespaidīgāko sērijveida superauto – "Bugatti Veyron".

Viena no Austrumeiropas lielākā autotūninga šova "Auto Exotica" zvaigznēm būs "Nissan Juke R", kas ir vilks jēra ādā, – šis Krievijā pārbūvētais mazais apvidus automobilis ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisā izrādījies ātrāks pat par pasaulē visātrāko sērijveida automobili "Bugatti Veyron"! Noslēpums ir apstāklī, ka šajā "Nissan Juke R" no oriģinālā apvidnieka palikusi vairs tikai virsbūve, jo pārējās komponentes ir aizgūtas no "Nissan GT-R" superauto. Rezultātā šis "Nissan Juke R" ar V6 biturbo motoru attīsta 800 zirgspēku jaudu un no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,9 sekundēs.

Otra spilgtākā "Auto Exotica" zvaigzne ieradīsies no Somijas. Tas ir pārbūvētais "Dodge Challenger", kas no konveijera noripoja 1970. gadā. Tomēr arī šim spēkratam maz kā palicis no oriģināla: tā V8 motoram ir uzstādīts kompresors, kā rezultātā jauda ir palielināta līdz 1011 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz iespaidīgiem 1500 ņūtonmetriem. Kā jau šādiem amerikāņu muskuļauto pienākas, daļa tā motora sniedzas ārpus pārsega izgriezumam.

No ārzemēm, īpaši kuplā skaitā no kaimiņvalstīm, uz šovu "Auto Exotica" būs ieradušies vēl neredzēti un ne mazāk krāšņi spēkrati – to šogad izstādē būs vairāk nekā iepriekšējos gadus.

Izstādi "Auto 2014" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!