Foto: Publicitātes foto
No 11.aprīļa līdz 13.aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2014", kur jauno vieglo un apvidus automobiļu ekspozīcijā būs arī Latvijas mēroga auto pirmizrādes. Viens no karstākajiem jaunumiem šajā izstādē būs "Jeep Cherokee", kas tikai pirms pāris nedēļām Eiropas mērogā debitēja prestižajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunais "Jeep Cherokee" apvidus auto modelis sekos tā lielākā brāļa "Grand Cherokee" veiksmīgās tirgus debijas pēdās. "Jeep Cherokee" ir interesants ar to, ka šim markas vēsturē zīmīgajam modelim šoreiz ir izaicinošs dizains. Līdzīgi kā savulaik "Nissan Juke" gadījumā, tas neatstāj vienaldzīgu - vai nu mīli to, vai nīsti. Tomēr pats autoražotājs no tā ir tikai ieguvis, jo pieprasījums pēc šī modeļa pasaulē pārsniedz plānoto.

Tikmēr "Alfa Romeo" par mīlestību pret tās dizainu nekad nav sūdzējusies - tieši sportiskais un elegantais automobiļu veidols ir viens no šī zīmola stūrakmeņiem. Izstādē "Auto 2014" pirmizrādi piedzīvos šīs itāliešu markas modernizētais "Giulietta" modelis.

Savukārt no Spānijas pie mums atceļos "SEAT" veiksmīgās "Leon" modeļu saimes jaunākais papildinājums - universālis "ST", kam izstādē "Auto 2014" tā būs Latvijas mēroga debija.

Vēl Latvijā tieši izstādē "Auto" pirmo reizi tiks parādītas dažādas jau pazīstamo modeļu speciālās versijas - gan sportiskās, gan īpaši ekonomiskās. Bet muskuļauto cienītājus priecēs "Cadillac" marka, kura izstādē būs pārstāvēta ar trim modeļiem - "ATS", "CTS" un apvidus automobili "SRX".

Līdz ar izstādi "Auto" startē arī ikgadējais konkurss "Latvijas Gada auto", kurā autožurnālisti un nozares profesionāļi testa braucienos vērtē jaunākos Lavijas tirgū nonākušos spēkratus. "Gada auto" īpašajā stendā varēs aplūkot ne tikai iepriekšējā gada galvenā titula ieguvēju "Škoda Octavia", bet arī novērtēt jau šobrīd jaunajam konkursam pieteiktos pretendentus - "Honda Civic Tourer", "Jeep Cherokee", "Mazda3", "Nissan Qashqai", "Opel Insignia Country Tourer" un "Škoda Rapid Spaceback".

Jau ziņots, ka "Auto" izstādē tiks pārstāvētas šādas auto markas: "Alfa Romeo", "Cadillac", "Chevrolet", "Dacia", "Fiat", "Ford", "Hyundai", "Isuzu", "Jeep", "Kia", "Lancia", "Mazda", "Nissan", "Opel", "Peugeot", "Renault", "SEAT" un "Suzuki".

Kā zināms, starptautiskajā auto industrijas izstādē "Auto 2014" vēl būs tādas tematiskās sadaļas kā "Transports un tehnika" - komerctransports un industriālā tehnika, aprīkojums tranzīta un loģistikas nozaru uzņēmējiem; "Auto mehānika" - autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un auto piederumi; "Auto Exotica" - Austrumeiropas lielākais autotūninga šovs un tikšanās vieta autoklubiem.

Izstādi "Auto 2014" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!