Foto: Publicitātes foto

Itāliešu superauto ražotāja "Lamborghini" gaidāmais sērijveida apvidus automobilis tikšot montēts "Volkswagen" (VW) koncerna rūpnīcā, kas atrodas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. "Lamborghini" apvidnieks pēc "Ursus" prototipa (attēlos) motīviem sērijveida ražošanā nonāks 2017. gadā, vēsta aģentūra "Automotive News".

Minētajā rūpnīcā Slovākijā jau tiek montēti tādi VW koncerna apvidus automobiļi, kā "Audi Q7", "Porsche Cayenne" un "VW Touareg".

Pēc provizoriskas informācijas, "Lamborghini" apvidus automobilis būs izgatavots uz VW koncerna modulārās platformas "MLB", uz kā bāzes taps visi turpmākie vācu koncerna lielie apvidus automobiļi, tostarp "Bentley" konkurents "Range Rover" modelim. Nav izslēgts, ka "Lamborghini" apvidnieks iegūs V10 vai pat V12 motoru.

Itāliešu superauto ražotājs plāno savu apvidus automobili padarīt par visvieglāko un visātrāko attiecīgakajā klasē. Tā cena varētu būt ap 170 tūkstošiem eiro. Prioritārie noieta tirgi būšot Krievija, ASV, Lielbritānija, Vācija un Tuvie Austrumi. Gadā plānots realizēt ap trīstūkstoš šādu "Lamborghini" apvidnieku.

Atgādinām, ka "Lamborghini Ursus" koncepts tika prezentēts 2012. gada Pekinas autoizstādē. Gadu vēlāk uzņēmuma vadība deva zaļo gaismu šī projekta īstenošanai sērijveida ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!