Foto: Publicitātes foto
Britu kompānija "Trident Performance Vehicles" uzsākusi pasūtinājumu pieņemšanu modelim "Iceni", ko autoražotājs nosaucis par visātrāko un visekonomiskāko sportisko automobili ar dīzeļdzinēju. "Trident Iceni" būs pieejams gan kā rodsters, gan kā fastbeks ("Iceni Magna"), gan arī kā universālis ("Iceni Venturer").

"Trident Iceni" neatkarīgi no virsbūves tipa būs aprīkots ar 6,6 litru V8 turbopūtes dīzeļmotoru un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Atkarībā no klienta vēlmēm šis spēka agregāts būs pieejams kādā no trim jaudas versijām. Bāzes versijā tas attīsta 400 zirgspēku jaudu un 948 ņūtonmetru griezes momentu, ļaujot spēkratam līdz 100 km/h paātrināties 3,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 320 km/h.

Nedaudz dārgāka būs modifikācija ar 436 ZS un 1286 Nm. Bet visjaudīgākajā versijā šis motors attīstīs 670 ZS un 1422 Nm – šādā modifikācijā automobilis būs pieejams komplektā ar sacīkšu pakotni.

Britu autoražotājs apgalvo, ka ar pilnu degvielas tvertni šis sportiskais dīzeļmotora automobilis spēs nobraukt līdz pat 3200 km distanci. Turklāt dzinējs spējīgs darboties ne tikai ar tradicionālo dīzeļdegvielu, bet arī dažādiem biodīzeļa veidiem. Pēc "Trident" sniegtajiem datiem, "Iceni" vidējais degvielas patēriņš būs 4,1 litrs uz 100 km.

"Trident Iceni" cena ir no 96 tūkstošiem sterliņu mārciņām (116 834 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!