Foto: Privātais arhīvs

Jaunizveidotajā Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Institūta kopprojektā "LAF Junioru akadēmija" savus spēkus varēs izmēģināt jebkurš bērns, otrdien preses konferencē izteicās organizatori.

Projektā, kurā piesaistīti FIA līdzekļi, jauniešu autosporta attīstībai paredzētais finansējums tiks tērēts trijos novirzienos - bērni līdz deviņiem gadu vecumam savus spēkus varēs izmēģināt kartinga hallē, pēc tam smalkāka apmācība notiks sporta kompleksā "333", bet pēdējā solī jau juniori līdz 23 gadu vecumam ar iepriekšēju pieredzi tiks attīstīti kādā konkrētā autosporta novirzienā.

"Kartinga halle ir vieta, kur bērni, kas vēlas nodarboties ar autosportu, atved savus vecākus. Mūsu uzdevums būs iemācīt bērnam pamatus, lai nākamajiem soļiem pēc tam būtu daudz bērnu, ar kuriem strādāt," izteicās īres kartingu halles "Ātruma Cilts" pārstāvis Reinis Pozņaks.

Nākamajā posmā sporta kompleksā "333" būs iesaistīta kartinga skola un sporta kartingu komanda.

"Mums būs sešas pilnas stipendijas kartinga skolā, kā arī trīs daļēji līdzfinansējumi komandā," stāstīja kompleksa pārstāvis Haralds Šlēgelmilhs. "Tāpat visu sezonu dalībniekiem būs arī citas apmācības ar mūsu pasniedzējiem."

"Labākajam no komandas dalībniekiem sezonas beigās būs iespēja aizvadīt testus ar R2 rallija automašīnu, "Formula Masters" klases formulu vai B600 klases bagiju," piebilda Šlēgelmilhs.

"Mūsu sadaļā būs 14-22 gadus veci juniori. Iesaistītajiem būs tādas pašas nodarbības kā "LMT Autosporta akadēmijas" dalībniekiem - teorētiskā apmācība, fiziskā sagatavotība, komunicēšana ar medijiem un praktiskā braukšana," stāstīja "LMT Autosporta akadēmijas" vadītājs Dainars Dambergs. "Atšķirība, ka parasti darbojamies pārsvarā ar rallija braucējiem, bet šoreiz visiem autosporta veidiem."

Kā izteicās pārstāvji, kartinga skolā dalībnieku skaits ir neierobežots, tajā nodarbības būs divreiz nedēļā un mēneša maksa nebūs augstāka par 80 eiro. Savukārt pārējos dalībnieku skaits būs limitēts, tomēr tiks piešķirtas pilnībā apmaksātas stipendijas.

"Sākotnējais līgums noslēgts uz diviem gadiem. Šis būs kā izmēģinājuma gads, bet arī, kad FIA līdzfinansējums noslēgsies, centīsimies atrast finanses, lai projekts turpinās," izteicās "LAF Junioru akadēmijas" vadītājs Jānis Krastiņš.

"Ja līdz šim 6-7 gadus veciem bērniem nebija krusttēvi ar pieredzi autosportā, bija grūti uzsākt nodarboties ar šo sporta veidu, tagad cilvēki no malas palīdzēs sākt nodarboties ar autosportu," piebilda Pozņaks.

Pieteikšanās "LAF Junioru akadēmijā" sāksies 7.maijā un ilgs līdz 20.maijam. Savukārt laikā līdz 1.jūnijam notiks "LAF Junioru akadēmijas" dalībnieku atlase. Pieteikumu anketas dalībniekiem jāiesūta uz e-pastu akadēmija@laf.lv, bet sīkāka informācija pieejama mājaslapā "www.laf.lv").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!