Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" publicējusi pirmos oficiālos attēlus ar jaunās paaudzes "XC90" apvidus automobiļa interjeru. Pilnībā šis modelis tiks atklāts augustā. Tomēr līdz tam autoražotājs pakāpeniski atklās dažādas tā detaļas, tostarp par tā drošības sistēmām un spēka agregātiem.

"Volvo" norāda, ka jaunā "XC90" interjers būs visgreznākais šīs zviedru markas vēsturē. Salona apdarē plaši izmantota āda un koks, bet pārnesumkārbas vadības svira izrotāts ar kompānijas "Orrefors" kristālu.

Automobiļa priekšējā panelī praktiski visu funkciju vadība būs pārnesta uz skārienjutīgo ekrānu. Tādējādi tas, kas līdz šim bija jāaktivizē ar podziņām vai svirām, turpmāk būs pieejams 9,5 collu ekrānā, kurā būs pieejama arī tiešsaistes servisu informācija.

Arī mērinstrumentu panelī tradicionālo pulksteņu vietā būs izmantots ekrāns. Bāzes versijā tas būs monohroms, bet dārgākās modifikācijās – krāsainais ar plašākām personalizācijas iespējām.

Vēl autoražotājs lepojas ar jaunā "Volvo XC90" sēdekļiem. Pateicoties to īpašajai konfigurācijai, izdevies panākt vairāk telpas salonā otrajā rindā sēdošo pasažieru kājām. Jāatzīmē, ka "Volvo XC90" būs pieejams arī septiņvietīgā modifikācijā. Par papildus samaksu sēdekļiem būs pieejama arī ventilācijas un masāžas funkcija.

Atgādinām, ka "Volvo XC90" būs pirmais markas modelis, kas izgatavots uz modulārās platformas "SPA". Pateicoties tai, apvidus automobiļa masu izdosies samazināt par 150 kilogramiem. Motoru gammā būs jaunie "Drive-E" saimes dzinēji, no kuriem jaudīgākais attīsta 306 zirgspēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!