Foto: Publicitātes foto

Kompānija "MINI" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Cooper" hečbeka piecdurvju versiju. Tirdzniecībā šī modifikācija būs pieejama no šāgada oktobra. Atgādinām, ka līdz šim "MINI Cooper" hečbeks bija pieejams tikai trīsdurvju versijā.

Piecdurvju "MINI Cooper" riteņu garenbāze ir 2 567 milimetri, kas ir par 72 mm vairāk nekā trīsdurvju modelim. Automobiļa kopgarums arī pieaudzis par 161 mm un tagad sasniedz 3 982 mm. Tomēr virsbūves platums abām "MINI Cooper" modifikācijām gan ir vienāds, vienīgi augstums piecdurvju modelim virsbūves aizmugurējā daļā ir par 11 mm lielāks nekā trīsdurvju hečbekam.

Palielināto virsbūves gabarītu dēļ "MINI Cooper" salons kļuvis ietilpīgāks. Visvairāk no tā iegūs aizmugurējie pasažieri, kuri salīdzinājumā ar trīsdurvju hečbeku iegūs par 72 mm vairāk vietas kājām un par 15 mm augstāku telpu galvai. Bagāžas nodalījums piecdurvju modifikācijai sasniedz 278 litrus, kas ir par 67 l vairāk nekā trīsdurvju versijai.

Sākotnēji piecdurvju "MINI Cooper" pircēju izvēlei tiks piedāvāti divi benzīna un divi dīzeļa motori. No benzīna dzinējiem pieejams 1,5 litru trīscilindru (136 ZS) un divu litru četrcilindru agregāts (192 ZS). Arī dīzeļmotori pieejami ar tādu pašu darba tilpumu un attiecīgi 116 un 170 ZS jaudu. Dzinēji tiek sajūgti vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko "Steptronic" pārnesumkārbu.

Autoražotājs plāno, ka gadā spēs pārdot ap 150 tūkstoš piecdurvju "MINI Cooper" automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!