Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" publicējusi pirmo informāciju par nākamās paaudzes "XC90" apvidus automobiļa drošības sistēmām. Pēc zviedru markas pārstāvju vārdiem, šī modeļa aprīkojumā būs pieejamas tādas drošības tehnoloģijas, kas sērijveida automobiļos pielietotas pirmo reizi pasaulē.

"Volvo" norāda, ka ir visai bieži tādi ceļu satiksmes negadījumi, kad spēkrats nobrauc no ceļa autovadītāja noguruma, koncetrācijas trūkuma vai sliktu laika apstākļu dēļ. ASV puse nāvējošo avāriju saistītas ar nobraukšanu no ceļa, kamēr Zviedrijā tamlīdzīgu negadījumu īpatsvars ceļu satiksmē ir ap 30 procentu.

Jaunā "Volvo" drošības sistēma spēs laicīgi prognozēt potenciālu nobraukšanu no ceļa. Šādā gadījumā elektronika nospriego drošības jostas, ciešāk piespiežot pasažierus pie sēdekļa, un pilnībā tās atspriegos, kad automobilis būs apstājies.

Cita jaunā "Volvo XC90" drošības sistēma spēs automātiski nobremzēt automobili tad, ja, šķērsojot krustojumu, pastāvēs augsts risks sadurties ar citu auto, kuru vadītājs nav pamanījis un nepietiekami ātri reaģē uz tuvojošos objektu.

Tāpat elektronika spēs laicīgi pamanīt potenciālu triecienu no automobiļa aizmugures. Aizmugurē braucošā spēkrata autovadītāja uzmanības pievēršanai elektronika sāks mirgot "Volvo XC90" aizmugurējos lukturus.

Vēl jaunās paaudzes "Volvo XC90" būs pieejama adaptīvā kruīza kontrole, kura spēs automobili satiksmes sastrēgumos vadīt pati. Mazā braukšanas ātrumā šī kruīza kontrole automātiski spēj operēt ar stūri, kā arī bremžu un akseleratora pedāli.

Protams, jaunais "XC90" neiztiks bez tādām auto industrijā šobrīd pašsaprotamām sistēmām kā aklas zonas indikators, ceļa zīmes atpazīšanas sistēma, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru u.tml.

Jaunais "Volvo XC90" oficiāli tiks atklāts augustā. Sērijveida ražošanā tas nonāks 2015. gada janvarī. Automobilis būs pieejams ar jaunās "Drive-E" saimes motoriem, kuru jauda ir līdz 400 ZS. Tāpat "Volvo" vēsturē visgreznākajam modelim būšot pieejama arī hibrīda modifikācija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!