Foto: Shutterstock
Vienkārši un ātri pagatavojami, mitri un kārdinoši šokolādes brauniji.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepampannas ietaukošanai350 gtumšā šokolāde, salauzta mazos gabaliņos250 gsviests3 gab.olas250 gcukurs, vēlams brūnais (vislabāk muskavado)100 gmilti1 TKcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170C. Ietauko kvadrātainu cepamformu (ar 22 garām centimetru malām).

2

Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu (bļodiņu ar abām sastāvdaļām liec virs verdoša ūdens tā, lai bļodas apakšmala nepieskartos ūdenim).

3

Kopā saputo olas ar cukuru un turpini putot, kamēr masa kļūst viendabīga un gaisīga.

4

Lēnām un pakāpeniski šokolādes masu iemaisi olu masā.

5

Caur sietu šokolādes un olu masā iesijā miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisi. Iegūto mīklu lej ietaukotajā cepamformā.

6

Pannu liec cepeškrāsns vidū un cep 35 minūtes, kamēr, pannu nedaudz "pakratot", vidus vairs nešķiet šķidrs. Gatavību var pateikt arī pēc tā, ka braunija virsa sāk ieplaisāt. Izņem no cepeškrāsns. Ļauj pilnībā atdzist, neizņemot no formas.

7

Brauniju sagriez un uzglabā slēgtā traukā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!