Foto: AP/Scanpix

"McLaren" F-1 komanda gatavojas pacīnīties par divu pasaules čempionu - Sebastjana Fetela un Fernando Alonso - piesaistīšanu jau uz nākamo sezonu, ziņo "Autosprot".

Neskatoties uz to ka abiem pilotiem ir spēkā esoši līgumi - Fetelam ar "Red Bull" līdz 2015.gada beigām, Alonso ar "Ferrari" līdz 2016.gadam -, "McLaren" vadība vēlas abus iegūt cik ātri vien iespējams. Tāpēc "McLaren" komanda pagaidām nesteidzas izziņot savu nākamā gada pilotu sastāvu, raksta prominentais britu izdevums.

Komandas vadība ir atklājusi, ka tās mērķis ir iegūt abus labākos pilotus pēc iespējas ātrāk un tā "liksies mierā" tikai tad, kad abi pateiks tai kategorisku "nē", taču "McLaren" īpašnieks Rons Deniss tai pašā laikā norāda, ka viņi respektēs noslēgtos līgumus.

"Viss atkarīgs no tā, vai tu respektē pilotu līgumus vai nē. Es tos cienu," saka Deniss.

""McLaren" ir liela komanda, spēcīga komanda, ar senu vēsturi un mēs gribam atgriezties tur, kur esam pelnījuši būt," izteicies komandas direktors Ēriks Buijē. "Es centīšos iegūt jebkuru pilotu, kas būtu noderīgs mūsu nākotnes stratēģijai. Negribam pieļaut kļūdas - mums ir tikai viens "šāviens", un mēs negribam to izniekot."

Buijē norāda, ka skaidrība par pilotu sastāvu nākamajam gadam būs jau "tuvāko nedēļu laikā".

Ja Fetelu un Alonso neizdosies piesaistīt komandai jau uz nākamo sezonu, esošajiem "McLaren" pilotiem Džensonam Batonam un Kevinam Magnusenam, visticamākais, tiks piedāvāts īstermiņa līgums uz vienu sezonu.

Ārzemju mediji vēsta, ka Alonso "McLaren" komanda piedāvājusi līgumu par 24 miljoniem eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!