Automobili var mazgāt dažādos veidos. Vislēnāk šis process ilgs, ja ūdens būs spainītī un to smelsiet ar sūkli. Ātrāk būs ar dārza šļūteni, no kuras ūdens nāks ar aptuveni četru bāru spiedienu. Rocīgāki auto īpašnieki iegādājas augstspiediena sūkni, kas ūdeni uz auto virsbūves šļāc ar līdz pat 160 bāru spiedienu.

Bet kas notiktu, ja auto mazgāšanas procesu vēlamies padarīt vēl ātrāku un ķeramies jau pie industriālām ierīcēm, teiksim, ar 1000 bāru spiedienu? Tieši šādu joku vai eksperimentu veikuši kāda Somijas uzņēmuma darbinieki, izmantojot kravas cisternām paredzēto ūdens mazgātāju "Hammelman XL 1600-2".

Maksimāli šī modeļa ietaise spēj izšļākt 250 litru ūdens minūtē ar 1600 bāru spiedienu. Tomēr eksperimentēt kārie somi pieticīgi aprobežojās ar 1000 bāriem un 192 litriem ūdens minūtē... Eksperiments notika ar veco "Mercedes-Benz 190E" automobili, caur kura jumtu salonā tika ievadīts cisternām paredzētais mazgātājs.

Ar šādu ūdens spiedienu var ne tikai izšaut cauri auto priekšējam vējstiklam... Eksperimenta rezultātus varat aplūkojiet video un foto.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!