Foto: Publicitātes attēli
Zviedru automobiļu markas "SAAB" īpašnieks korporācija NEVS oficiāli paziņojusi par pārrunām ar divām lielām kompānijām no Āzijas. Pēc "Saabsunited" informācijas, runa ir par indiešu "Mahindra & Mahindra", kura kļūs par vienu no "SAAB" līdzīpašniekiem, un ķīniešu "DongFeng".

NEVS paziņojumā norādīts, ka ar vienu no jaunajiem partneriem (kā neoficiāli kļuvis zināms – "Mahindra & Mahindra") jau ir parakstīta vienošanās. Darījums noslēgšoties 2015. gada februārī. Līdz tam NEVS emitēs papildus akcijas, kas nonāks indiešu kompānijas īpašumā.

Pēc darījuma noslēgšanas jaunie investori, kuri iegūs vairumu koncerna akciju, maksās NEVS piecus miljonus eiro katru mēnesi. Līdzekļi tiks novirzīti uzņēmuma operatīvajiem darījumiem.

Tāpat, pēc "Saabsunited" informācijas, NEVS veic pārrunas ar Ķīnas autoražotāju "DongFeng", kuram jau ir vienošanās ar dažiem Eiropas autoražotājiem, piemēram, grupu "PSA Peugeot Citroen". Ar "DongFeng" tiekot izskatīta iespēja izveidot kopuzņēmumu.

Jau rakstījām, ka 2013. gada decembrī "SAAB" atjaunoja modeļa "9-3" sedana ražošanu Zviedrijā. Tomēr šāgada maijā ražošana tika apturēta, jo NEVS partneris Ķīnas kompānija "Qingbo Investment" nenodrošināja solīto finansējumu.

Augustā viens no "SAAB" piegādātājiem pieprasīja NEVS bankrotu 22 tūkstošu ASV dolāru parāda dēļ. Koncerns atteicās atzīt savu maksātnespēju, tomēr tikai oktobrī nāca klajā ar uzņēmējdarbības reorganizācijas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!