Kompānija "Toyota" ir diezgan pārliecināta par ūdens kvalitāti ūdeņraža automobiļa "Mirai" izplūdē. Ūdeņraža automobiļa izplūdē nonāk tikai ūdens tvaiks un karstums. Tomēr autoražotājs vēlējies uzsvērt, cik tīrs patiesībā ir šis ūdens.

"Toyota" droši paziņojusi, ka automobiļa izplūdē nonākošais ūdens esot veselībai drošāks par pienu. "Mēs pārbaudījām šī produkta kā dzeramā ūdens ietekmi uz cilvēka veselību. Laboratorijā tika noskaidrots, ka šim "Toyota Mirai" izplūdes ūdenim salīdzinājumā ar veikalā nopērkamo pienu ir ar mazāk organiskā piesārņojuma," intervijā aģentūrai "Automotive News" atklājis "Toyota" inženieris Seidži Mizuno.

Lai arī laboratoriski noskaidrots, ka šāds "Toyota Mirai" radītais ūdens veselībai ir mazāk kaitīgs nekā veikalā nopērkamais piens, autoražotājs tomēr nerekomendē cilvēkiem to dzert. Tas tāpēc, ka ūdens top no skābekļa, kas tiek iegūts no attiecīgās vides gaisa, un ūdeņraža, kas sistēmā nonāk caur degvielas tvertni.

"Atkarībā no vietas, kur braucat, dažos pasaules reģionos var būt problēmas, piemēram, tādi organismi kā E.coli baktērijas, kas apdraud cilvēka veselību. Jūs nekad nevarat būt drošs, kādas kvalitātes gaiss ieplūst automobiļa sistēmā," brīdina "Toyota" inženieris.

Jau rakstījām, ka ūdeņraža automobiļa "Toyota Mirai" sērijveida versija tirdzniecībā Japānā nonāks jau šomēnes – 15. decembrī. Eiropā šis modelis gaidāms, sākot ar 2015. gada septembri.

"Toyota Mirai" aprīkots ar 154 zirgspēku jaudīgu elektromotoru (griezes moments – 335 Nm), kas darbojas pēc degvielas šūniņu principa – enerģiju elektromotoram ražo ķīmiskās reakcijas rezultātā starp ūdeņradi un skābekli.

Ar pilnām ūdeņraža tvertnēm, kuras šim automobilim ir divas (pavisam 122 litri) un uzpildīt var piecās minūtēs, "Toyota Mirai" spēs nobraukt līdz 480 kilometru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!