Foto: Publicitātes foto

Trīskārtējais Latvijas rallija R2 klases čempions Ralfs Sirmacis nākamgad "SRT" komandas sastāvā startēs Eiropas rallija čempionātā (ERČ), pārstāvot Latviju junioru ieskaitē 2WD klasē, otrdien atklāja pilots.

Pēdējās trīs sezonas, pārstāvot "LMT Autosporta Akadēmijas" komandu Ralfs kopā ar stūrmani Māri Kulšu triumfēja Latvijas rallija čempionātā R2 klasē un kļuva par vairākārtēju Latvijas junioru čempionu.

"Man jau sen bija mērķis startēt ārpus Latvijas. Pēc šīs veiksmīgās sezonas sākām sarunas ar vairākām komandām, no kurām Ģirta Krūzmaņa piedāvājums bija vislabākais. "SRT" komanda ir startējusi Eiropā, tādējādi uzkrājusi lielu un bagātīgu pieredzi, kas šāda līmeņa sacensībās ir ļoti svarīgi," stāsta Ralfs Sirmacis.

Arī "SRT" komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis ir gandarīts par vienošanos ar šī brīža ātrāko Latvijas R2 klases braucēju. "Sadarbība ar Ralfu ir aizsākusies pati no sevis, sakrītot vairākiem apstākļiem. Mūsu komanda Eiropā ir guvusi lielu pieredzi un vērtīgas zināšanas, ko mūsu kopīgo mērķu vārdā esam gatavi dot Ralfam. Arī pats sportists ir gatavs jauniem izaicinājumiem, tāpēc mēs esam pārliecināti par ļoti labu rezultātu," uzsver Ģirts Krūzmanis.

Sirmacis "SRT" komandu sacensībās pārstāvēs kopā ar brāļiem Vasīliju un Nikolaju Grjaziniem. Ralfa rīcībā būs jaunā "Peugeot 208 R2" automašīna, ar kuru viņš startēs visos sešos ERČ junioru ieskaites posmos. "Treniņu nolūkos, lai papildus krātu pieredzi, startēsim arī Latvijā, kur brauksim ar pilnpiedziņas mašīnu," turpina Sirmacis, kurš piebilda, ka bez sacensībām ERČ plānoti vairāki testi sacensību norises vietās, lai katram rallijam varētu sagatavoties vēl labāk.

Tāpat Sirmacis atklāja, ka nākamajā sezonā viņam būs jauns stūrmanis - Artūrs Šimins, kurš rallijā ir braucis vairākas sezonas.

"Protams, gribu pateikt lielu paldies "LMT Autosporta Akadēmijai", kas mani ir izaudzinājusi tik tālu, lai varu startēt augstākā līmenī. Tāpat gribu teikt lielu paldies Ģirtam Krūzmanim par doto iespēju, kuru noteikti centīšos attaisnot. Ņemot vērā balvu, kas pienāksies ERČ junioru ieskaites uzvarētājam - apmaksāta 2016.gada sezona ar R5 klases automašīnu -, mana motivācija ir ļoti augsta," saka ralfs Sirmacis, kurš šobrīd ir sācis gatavoties jaunajai sezonai, piedaloties stenogrammas treniņos.

2015.gada Eiropas čempionāts junioru ieskaitē iesāksies Latvijā, "Rally Liepāja". Vēl šajā čempionātā iekļauti trīs asfalta ralliji - aprīlī Īrijā, jūnijā Beļģijā un augustā Čehijā, kā arī divi grants posmi - jūnija sākumā Azoru salās un jūlijā Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!