Foto: Publicitātes foto
"LMT Autosporta Akadēmija" šogad paplašinās darbību, saviem rallija junioriem piesaistot citu autosporta veidu pārstāvjus, informē komandas preses dienests.

Šosezon Latvijas vadošo rallija komandu pārstāvēs trīs rallija ekipāžas - Emīls Blūms/Reinis Vilsons, Toms Lielkājis/Toms Pirtkiņš un Mārtiņš Sesks/Uldis Briedis, bet no vasaras sezonas viņiem pievienosies arī Beāte Klipa, kura startēs autokrosa un kartingu sacensībās.

Neapšaubāms komandas līderis šajā sezonā būs Emīls Blūms – viņš ir aizvadījis trīs sezonas rallijā un pierādījis sevi kā stabilu un ātru sportistu. Šogad Blūms startēs ar "Ford Fiesta R2", un savus spēkus varēs pierādīt arī vienā no pasaules rallija čempionāta (WRC) posmiem. Blūma mērķi sezonai noteikti visaugstākie – Latvijas čempiona tituls rallijā.

Pirmo gadu "LMT Autosporta Akadēmiju" pārstāvēs LAF Junioru Akadēmijas absolventi Mārtiņš Sesks un Toms Lielkājis, kuru galvenais uzdevums būs startēt rallijsprintā un rallijā. Toms Lielkājis 2014.gadā uzvarēja divu populārāko standartauto sacīkšu seriālos – supersprintā un minirallijā, turklāt abās disciplīnās tas paveikts prestižākajā 4WD Plus klasē.

Savukārt 15 gadus vecais Mārtiņš Sesks komandu pārliecināja ar plānoto intensīvo treniņprogrammu, mērķtiecību un intelektu.

Zināmākā no LAF Junioru Akadēmijas absolventiem ir pirmā sieviete - Latvijas čempione autosportā - Beāte Klipa. Pērnā gada Latvijas un Baltijas čempione bagiju B600 grupā jaunajā sezonā startēs Latvijas kartingu čempionāta un "ProKart" sacensībās, un turpinās piedalīties autokrosa sacensībās ar B600 bagiju. Iespējams, sezonas laikā Beāte izmēģinās spēkus arī rallijkrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!