Foto: F64

Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom" 2014.gadu noslēdzis ar 30,1 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Savukārt "Lattelecom" grupas normalizētā EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, pērn augusi par 4%, sasniedzot turpat 72 miljonus eiro. Koncerna apgrozījums 2014.gadā bija 191 miljons eiro, kas saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

""Lattelecom" 2014.gads ir bijis veiksmīgs, apstiprinot pareizi izvēlēto uzņēmuma stratēģiju - palielinājusies uzņēmuma vērtība, esam turpinājuši investēt pakalpojumu pieejamībā un attīstībā - gan optiskā tīkla infrastruktūrā, gan bezmaksas WiFi punktu izbūvē - visā Latvijā šobrīd ir pieejami vairāk kā 4300 WiFi punkti, Rīga kļuvusi par Eiropas WiFi galvaspilsētu, savukārt pateicoties optiskā tīkla plašajai pieejamībai, interneta pieslēgumus ar ātrumu virs 100Mbps, Latvijā lieto proporcionāli visvairāk cilvēku Eiropas Savienībā," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Lattelecom" televīzijas skatītājiem pērn piedāvāti divi unikāli televīzijas kanāli - "Positivus TV" un "Kultūra 360TV", kuri guva milzīgu skatītāju atsaucību. Tāpat uzņēmums turpinājis atbalstīt nozīmīgus projektus - tas bijis galvenais Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta atbalstītājs, kā arī uz turpmākajiem pieciem gadiem kļuvis par "Lattelecom Rīgas maratons" galveno partneri.

"Kā rāda Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 pētījums, "Lattelecom" vērtība gada laikā pieaugusi par 100 miljoniem, ļaujot pakāpties par divām vietām, ieņemot 6.vietu un kļūstot par vērtīgāko telekomunikāciju uzņēmumu Latvijā. Savukārt, pateicoties efektivitātes celšanai un izmaksu samazināšanai, mums ir izdevies izvairīties no Eiropas telekomunikāciju nozares negatīvajām tendencēm, kur vērojams būtisks apgrozījuma un ienākumu kritums. Eiropas un Latvijas ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanai būtiski izmantot digitālo potenciālu un attīstīt inovācijas," norāda Gulbis.

Negatīvu ietekmi "Lattelecom" finanšu rezultātos, līdzīgi kā iepriekšējos gados, rada SIA "Latvijas Mobilais Telefons" peļņas samazinājums 2014.gadā.

"Lattelecom" kopējais televīzijas pakalpojumu klientu skaits 2014.gadā pirmo reizi pārsniedzas fiksēto balss telefonijas lietotāju skaitu, savukārt vairāk nekā puse "Lattelecom" platjoslas interneta pakalpojumu klientu lieto mūsdienīgāko, optiskā tīkla pieslēgumu, kas nodrošina augstu datu pārraides ātrumu līdz pat 1Gbit/s, un palīdz Latvijai ierindoties Eiropā un arī pasaulē līderos interneta lejupielādes ātruma ziņā. Šie panākumi apliecina, ka izaugsmi iespējams panākt, pieņemot drosmīgus lēmumus un veicot investīcijas inovatīvu pakalpojumu attīstībā, norāda uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!