Arābu auto entuziasti nebeidz pārsteigt pasauli – visupirms viņi kļuva populāri ar savām liela ātruma sānslīdēm pa koplietošanas ceļiem, tad ar dragreisu tuksnesī un tad vēl ar kāpā braukšanas sacensībām. Viena no jaunākajām izklaidēm ir ar apvidus automobiļiem lēkt pār tuksneša kāpām. Bet arī šādā jandāliņā neiztikt bez misēkļiem.

Tuksnešu ecēšanai arābi īpaši iecienījuši japāņu ražojuma robustos apvidniekus – "Toyota Land Cruiser" un "Nissan Patrol". Neskatoties uz to samērā senīlo vecumu un standarta versijā it kā zemo tirgus cenu, patiesībā tajos ir ieguldīts ne mazums naudas. Netrūkst vecu apvidnieku, kuros iebūvēts "Corvette" motors, kas "uzpumpēts" līdz vairāk nekā 1000 zirgspēku jaudai.

Vienā no jaunākajiem video iemūžināts, kā arābs ar vecu "Toyota Land Cruiser" paātrinās pa tuksneša kāpu un pār tās smaili lec pāri. Tā kā arābs gan jau paļāvās tikai uz Allahu, tad Visuma pavēlnieks (lai kurš tas būtu) adrenalīna tīkotāju piezemēja atbilstoši Ņūtona likumiem. Par laimi, šajā gadījumā neviens no skatītājiem necieta, tomēr video turpinājumā ir ieraksts, kad kāds "Nissan Patrol" vadītājs pirms sava apvidnieka iznīcināšanas šādā veidā ar riteni aizķer arī kādu skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!