vimeo:119075442

Austrālijas sacīkšu braucējs Daniels Rikjardo jau ir pārspējis F-1 čempionu Lūisu Hamiltonu trases apļa rekordā vēl pirms sākusies jaunā sezona. "Red Bull" pilots svētdien translētajā "TopGear" raidījumā pārspējis pirms diviem gadiem Hamiltona uzstādīto trases rekordu kategorijā "zvaigzne pieejamas cenas automobilī".

25 gadus vecais austrālietis, braucot ar "Suzuki Liana", trases apli veica par septiņām sekundes desmitdaļām ātrāk nekā konkurents no "Mercedes", kura rekords bija minūte un 42,2 sekundes.

"TopGear" jau vairākus gadus epizodiski uz raidījumu aicina gan esošos, gan bijušos F-1 pilotus, kuri trasē sacenšas ar vienu un to pašu automobili. Šobrīd F-1 pilotu ieskaites piecu ātrāko braucēju tops "TopGear" trasē ir šāds – Rikjardo, Hamiltons, Vēbers, Barikello un Mansels.

Rikjardo, kurš aizvadītajā F-1 sezonā uzvarēja trijos posmos, bija vienīgais pilots, kurš nepārstāv "Mercedes" komandu un stājās uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Rikjardo aizvadītajā mēnesī jau atzina, ka būtu patīkami Hamiltonam atņemt čempiona titulu.

Jaunā F-1 sezona sāksies 15. martā Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!