Foto: AFP/Scanpix

1997.gada F-1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs norādījis, ka "McLaren" pilota Fernando Alonso avārija pirmssezonas testos Barselonā izskatījusies ļoti "savāda", raksta britu mediji.

"Protams, trasē var zaudēt kontroli pār mašīnu, tas var notikt vai nu tehniska defekta dēļ, vai pilotam zaudējot koncentrāciju," izdevums "Autosport" citē kanādiešu pilotu. "Tomēr kad runa ir par tāda "kalibra" pilotu kā Alonso, notikušais šķiet dīvains. Es neesmu ārsts, taču zinu, ka trieciens nebija tik spēcīgs. Neizslēdzu, ka tas notika konkrētā leņķī, tomēr viss šis stāsts ir diezgan savāds."

"Galva - tā nav roka vai kāja. Atceros, ka es 1999. gadā iekļuvu smagā avārijā, bet pēc 20 minūtēm jau atgriezos bolīdā, tomēr jau pēc pirmā apļa biju spiests izstāties, jo acu priekšā sāka lēkāt zvaigznītes," stāsta Vilnēvs. "Bet es nešaubos, ka Alonso centīsies startēt Melburnā, jo ir īsts autosportists."

Kā zināms, svētdien F-1 pimssezonas testos Alonso piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras tika nogādāts vietējā slimnīcā. Tur nopietnas traumas spāņu pilotam nekonstatēja, taču smadzeņu satricinājumu Alonso esot guvis. Mājās viņš tika palaists vien trešdien, un pagaidām informācija par Alonso iespējamo piedalīšanos sezonas pirmajā "Grand Prix" posmā, kas notiks 15.martā, ir pretrunīga. "McLaren" oficiālu informāciju par šo vēl nav sniegusi.

FIA ir uzsākusi šīs avārijas izmeklēšanu, ko ļoti atzinīgi novērtē pārējie F-1 piloti.

"Tas ir ļoti labi, ka FIA šo incidentu izmeklēs. Viņi vienmēr ir ieintresēti uzlabojumos, jo drošība tomēr ir prioritāte numur viens, svarīgāka par visu pārējo," saka F-1 čempions Lūiss Hamiltons. "Es par šo avāriju neko daudz nezinu un nevaru komentēt, jo neredzēju to un nezinu, cik spēcīgs bija trieciens pret trases apmali. Taču zinu, ka Fernando slimnīcā pavadīja ilgāk par vienu dienu. Ceru, ka ar viņu viss būs kārtībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!