Foto: AFP/Scanpix

"Manor/Marussia" F-1 komanda ir sajūsmā par pirmo sezonas sasniegumu - spāņu pilota Roberta Meri 15. vietu Malaizijas "Grand Prix" posmā.

Neskatoties uz to, ka otrs komandas pilots Vils Stīvenss Malaizijas posma kvalifikācijā nemaz neizbrauca trasē, bet Meri neiekļāvās 107% rezultāta limitā, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) atļāva "Manor" komandai startēt svētdienas sacīkstē, un Meri veiksmīgi izdevās sasniegt finišu. No uzvarētāja, Sebastjana Fetela ("Ferrari"), spāņu pilots atpalika trīs apļus.

"Es esmu ļoti priecīgs par komandu," Roberto Meri citē britu izdevums "Autosport". "15. vieta ir lielisks atalgojums par visām problēmām, kas pēdējo mēnešu laikā piemeklējušas mūsu komandu. Pirms šīs sacīkstes zinājām, ka nebūs viegli, taču turpinājām strādāt un soli pa solim virzījāmies uz priekšu. Ar dažām lietām tikām galā, ar dažām ne, taču spējām sasniegt finišu. Tas bija mūsu galvenais mērķis. Patīkami apzināties, ka esam priekšā dažām citām komandām."

Bez "Manor" joprojām bez ieskaites punktiem šosezon ir arī spēcīgā "McLaren" komanda, kuras abi piloti Džensons Batons un Fernando Alonso no Malaizijas "Grand Prix" posma izstājās, un "Lotus" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!