Foto: Publicitātes foto
Gatavojoties nākamsezon ar pilnu atdevi startēt Eiropas Junioru rallija čempionātā, "LMT Autosporta Akadēmijas" jaunais pilots Emīls Blūms pieredzes uzkrāšanai šogad piedalīsies vairākās sacensībās ārzemēs, informē komanda.

Šobrīd Blūms atrodas Ziemeļīrijā, kur Eiropas rallija čempionāta (ERČ) dalībnieki aizvada seriāla trešā posma sacensības, "Circuif of Ireland" ralliju. Jaunais Latvijas pilots uz Īriju devies kopā ar treneri Uldi Briedi un "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija apmācības programmas dalībnieku no Lielbritānijas, 16 gadus veco Džošu Kornvelu, kur viņi kopīgi apgūs šā asfalta rallija ātrumposmu viltīgos ceļus.

Nākamais starts Blūmam un "LMT Autosporta Akadēmijas" komandai paredzēts Latvijā, vietējā rallija čempionāta ceturtajā posmā, "Rallijā Talsi", bet pēc tam viņš dosies uz savu tālāko sacīksti līdzšinējā karjerā - uz ERČ ceturto posmu Portugālei piederošajās Azoru salās.

Kā zināms, sezonas sākumā Emīlam Blūmam "Rally Liepāja" ietvaros bija iespēja salīdzināt savu sniegumu ar ERČ junioru čempionāta dalībniekiem un tieši pēc šīm sacīkstēm tika pieņemts lēmums 2016. gadā aizvadīt pilnu ERČ sezonu.

"Liepājas rallijs man bija lieliska pieredze. Sacensības ar Eiropas līmeņa braucējiem ļauj salīdzināt manas spējas, un tā es saprotu, pie kā man ir vēl jāstrādā! Darba vēl ir daudz, lai es sevi labi parādītu ERČ, bet viss ir izdarāms," uzskata Emīls.

Šāgada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) LRC3 grupas kopvērtējumā pēc trim posmiem Emīls Blūms ieņem trešo vietu - pirmajā posmā, rallijā "Sarma", viņš šai klasē izcīnīja ceturto vietu, otrajā, "Rally Liepāja" pirmajā dienā - otro, bet trešajā izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!