Foto: Publicitātes foto
Kompānija BMW oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "X1" modeli, kas kļuvis par pirmo šīs markas apvidus automobili, kas pieejams ne tikai ar pilnpiedziņu, bet arī tikai priekšējo riteņu piedziņu. Tāpat tas nozīmē, ka jaunajā "BMW X1" dzinējs novietots šķērseniski nevis gareniski kā līdzšinējā paaudzē.

Jaunās paaudzes "BMW X1" izstrādāts uz modulārās platformas "UKL1", kas izmantota arī BMW 2. sērijas "Active Tourer" – BMW pirmā priekšpiedziņas modeļa – pamatā. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais "BMW X1" kļuvis par 38 mm īsāks, par 23 mm platāks un par 53 mm augstāks.

"BMW X1" salons salīdzinājumā ar priekšteci kļuvis ietilpīgāks – piemēram, vieta aizmugurējo pasažieru kājām palielināta par 37 mm, bet pasūtinot papildus aprīkojumā pieejamo bīdāmo aizmugurējo sēdekli, šo telpu var palielināt par vēl 66 mm. Piemaksājot vēl vairāk, aizmugurējam sēdeklim ir regulājams arī atzveltnes atgāzums.

Bagāžas nodalījuma tilpums ir 505 litri, kas ir par 85 l vairāk nekā priekštecim. Nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes (proporcijā ) bagāžas nodalījuma tilpums palielināms līdz 1550 litriem, kas ir par 200 l vairāk nekā līdzšinējam modelim.

Sākotnēji "BMW X1" būs pieejami divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna un dīzeļa dzinēji, kas atkarībā no versijas attīsta 150 līdz 231 zirgspēku. Pārnesumkārbas – sešpakāpju manuālā un astoņpakāpju automātiskā. Gada beigās "BMW X1" piedāvājumu papildinās arī versija ar 1,5 litru trīslicindru benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 116 vai 136 ZS.

Jaudīgākajās benzīna un dīzeļa motora versijās ("xDrive25i" un "xDrive25d") automboilis būs pieejams tikai ar pilnpiedziņu un automātisko pārnesumkārbu. Šādā modifikācijā "BMW X1" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 6,5 sekundēs un vidēji patērēs no pieciem litriem dīzeļa uz 100 km.

Jaunajam "BMW X1" ir diezgan bagātīgs standarta un papildus aprīkojuma saraksts. Jau bāzes versijā automobilis iegūs gaisa kondicionētāju un multimediju sistēmu "iDrive" ar 6,5 collu ekrānu.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "BMW X1" nonāks oktobrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!