Foto: Privātais arhīvs
Abū Dabī policija iegādājusies superauto "Lykan Hypersport", kuram ir ar dārgakmeņiem inkrustēti priekšējie lukturi un kurš maksā 3,4 miljonus ASV dolāru (3,1 miljonu eiro).

"Lykan Hypersport" tiek dēvēts par pirmo arābu superauto, ko izstrādājusi Libānas galvaspilsētā Beirūtā bāzētais uzņēmums "W Motors".

Superauto aprīkots ar 750 zirgspēku jaudīgu 3,7 litru sešcilindru biturbo motoru un sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h vairāk nekā trīs miljonus vērtais superauto paātrinās 2,8 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 9,4 sekundēs.

"W Motors" plāno šo superauto izgatavot septiņu vienību ierobežotā sērijā, neskatoties uz to, ka saņēma vairāk nekā 100 pasūtinājumu. Par pirmo "Lykan Hypersport" īpašnieku kļuva Kataras emīrs šeihs Hamads bin Halifa al Thani.

Atgādinām, ka iepriekš Abū Dabī informēja par "Rolls-Royce Phantom" limuzīna iegādi varasiestādēm. Savukārt Dubaija ir aktīvākais superauto pircējs policijai, tās īpašumā ir "Aston Martin One-77", "Bugatti Veyron", "Ferrari FF", "Lamborghini Aventador" un virkne citu pasaulē dārgāko un ātrāko spēkratu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!