Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ("Mercedes") no Lielbritānijas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma -Kanādas "Grand Prix" - sacensībās.

Sacensību startā Hamiltons spēja nosargāt savu kvalifikācijas sacensībās izcīnīto pirmo vietu. Savukārt četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels ("Ferrari") no 16.pozīcijas spēja pakāpties par divām vietām.

Arī pēc aizvadītiem 27 apļiem pirmais līderu piecinieks bija nemainīgs, bet tad "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens devās boksos, no kuriem izbraucot viņu piemeklēja tehniska ķibele. Lai gan spēkrats sagriezās, tomēr Reikenens varēja turpināt sacensības.

Kad braucēji bija veikuši 48 no 70 apļiem, kārtējā liksta šosezon piemeklēja divkārtējo pasaules čempionu Fernando Alonso ("McLaren"), kurš no sacensībām izstājās. Tikmēr nedaudz vēlāk piektās vietas īpašnieks "Lotus" braucējs Romēns Grožāns veica apdzīšanas manevru, aizskarot atpalicēja Vila Stīvensa ("Manor Russia") auto, par ko francūzis saņēma piecu sekunžu sodu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Hamiltons, kurš pirmais veica 70 sacensību apļus. Kā otrais finišēja viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, bet trešo vietu izcīnīja "Williams" somu pilots Valteri Botass.

Ceturtais finišēja Reikenens, bet lielisku kāpumu, no 16.vietas startā uz piekto finišā, veica Fetels. Pirmo astotnieku noslēdza pieredzējušais "Williams" pilots Felipe Masa, Pastors Maldonado ("Lotus") un Niko Hilkenbergs ("Force India").

Līdz ar panākumu, Hamiltonam šis bija 14.goda pjedestāls pēc kārtas. Par vienu vairāk ir Alonso, bet 19 posmos pēc kārtas pirmajā trijniekā ir finišējis Mihaels Šūmahers.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 151 punktu ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 134 un 108 punktiem seko Rosbergs un Fetels.

Ceturtajā vietā ar 72 punktiem ir Reikenens, bet piektais ar 57 punktiem ir Botass.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!